Top 10 al filmelor vazute in 2016

Se apropie sfârşitul anului şi că orice om de internet şi 'critic' de filme care se respectă, am decis să fac o lista personală a filmelor preferate văzute, dar mai ales ieşite în 2016. Ţinând cont că n-am văzut Silence, Fantastic Beasts..., Fences, Manchester by the Sea şi Lala Land, care puteau fi şi ele în acest top, să purcedem:

My favourite movies of 2016

10. The Secret Life of Pets
Începem cu o animaţie, care culmea mi s-a părut mai bună decât Finding Dory. E ceva amuzant autentic şi parcă n-am văzut-o nici în filmul de la Pixar şi nici în Zootopia. Copiii sigur au ras mai mult că la restul.

9. The Magnificent Seven
Un western bun, al anului, cred că singurul pe 2016, asta dacă poţi numi şi locul meu 6, un western, cum o face IMDb. Împuşcături mişto, dialoguri bune demne de sălbaticia din acei ani, actori buni, ce să mai ceri...


8. Captain America: Civil War
Un film văzut înainte să încep blogul, dar categoric, un film puternic, care arată că genurile astea de acţiuni cu super eroi, pot avea şi o poveste bună şi un acting şi mai bun că restul. Apariţia lui Spider-man (unul de 19 ani reali, nu de 30 care joacă pe unul de 19) e şi ea un plus.

7. Doctor Strange
Poate părea ciudat, dar mie unul, oricât de tare mi s-a părut filmul de mai sus (Civil War), mi-a plăcut mai mult Doctor Strange. Şi pentru efectele speciale perfecte, dar şi pentru partea mistică, pe care nu m-ar fi deranjat să o văd aprofundată.

6. Hell or High water
Un film plăcut, cu un plot credibil, care mi s-a parut destul de bun. Subiectul serios, realizarea şi autenticitatea sa, au adăugat la nota dată.

5. Allied
Văzut la Movieplex, un thriller cu spioni, cum se făceau pe vremurile bune ale lui Spielberg şi chiar ale regizorului, Zemeckis. Momentele tensionate sunt la tot pasul, mai ales în prima parte a filmului. M-am trezit deseori încordat, deci îşi merită locul, la mijlocul clasamentului.

4. Noctural Animals
Avem un film făcut de un creator de modă, după un scenariu al aceluiaşi creator, Tom Ford. Îmi place povestea şi anarhia aparenţă a filmului. Te întoarce pe toate părţile şi te face să-ţi storci creierul gândindu-te la el, mult după ce îl termini de văzut.

3. Nice Guys
Shane Black, does it again. O comedie poliţistă cu mister şi comedie presărate fără reţineri? Sigur că da. Mai ales una reuşită. Chimia celor doi mi se pare superbă şi ce joacă Ryan Gosling (nevazand Lala Land, cum ziceam) mi se pare cam rolul cel mai bun al sau în acest an. Merită maxim o vizionare. Eu mai stau puţin şi o bag pe a 2 a.

2. Hacksaw Ridge
După cum am şi scris, mi se pare o reîntoarcere superbă a lui Mel Gibson, în lumea bună de la Hollywood. Acting superb, decoruri şi costume superbe, acţiunea la superlativ. Clar printre cele mai bune filme de război făcute vreodată cu, zic eu, cea mai bună bătălie filmată vreodată. E un MUST SEE printre fanii filmelor de război.

1. Arrival
Cum am scris şi în titlul de atunci, mi se pare cel mai bun film din acest an. Mai ales că e un SF, deştept şi cu final neaşteptat spune tot. Nişte ingrediente pe care nu s-a riscat nimeni să le combine, în aşa manieră, darămite să o facă şi atât de aproape de perfecţiune. Trebe nişte nominalizări la Oscaruri, chiar dacă sunt cam politice de ceva ani buni.


Cam asta a fost lista mea cu ce-am văzut strict anul asta. Îmi pare rău că nu am văzut tot ce mi-am propus anul asta, dar dacă făceam asta 'for a living', aveam vizionate mult mai multe filme şi lista asta era mult mai stufoasă. Pe la un top 20-25 aşa lejer. Şi da, Rogue One, Deadpool şi Batman v Superman nu au prins top 10-ul. Oricât m-am chinuit, mi s-au părut mai plăcute cele menţionate mai sus şi nu am găsit vreunul pe care să-l schimb cu filmele din aceste 2 mari francize deja. Într-un top 15 cel puţin, sigur îşi făceau loc şi cele 3 filme. Dacă ai alte idei sau vezi altfel lista, poţi lasă un comentariu mai jos şi discutăm oricât.



Niciun comentariu

Un produs Blogger.