Am ajuns prin IDM Basarab dupa 15 ani

Am ajuns in IDM Basarab weekend-ul ce tocmai a trecut si m-am gandit sa povestesc de asta. Mai ales ca au trecut peste 15 ani cred, de la ultima vizita facuta.

complex IDM basarab langa podul eponim

Avand masina, m-am suit in ea si am ajuns la IDM care e acum sub pasajul Basarab practic. Este si o parcare acolo in spatele complexului si e destul de mare zic. Problema era ca mergand sambata, parcarea era arhi plina sa zic cel putin. Am stat cam 10 minute sa caut loc, sa dau cu spatele, cu fata, dadeam si cu lateralul daca putea masina, numai sa gasesc loc sau sa ies din ambuteiaje. Ma simteam ca la AFI in parcare, cautand loc. Dar am avut noroc pana la urma, ca de obicei, pentru ca cineva pleaca daca te tot invarti...intr-o caldare, si am parcat.

Spre intrare dupa. Care din ele ? Ca sunt asa multe, am intrat pe undeva prin lateral pe unde ne-am propus sa si iesim. Nu am mai fost de multi ani pe aici cum ziceam. Pe vremea cand mergeam foarte des in IDM, nu erau mall-uri, nu era nici macar Kenvelo, aveai doar IDM sau magazinele cu adidasi si haine de prin Drumul Taberei, pana sa le demoleze Basescu cand a iesit primar. Deci, aveam imaginea in cap ramasa cu IDM-ul anilor 1997-1998. Si ce am vazut in 2016 nu era foarte diferit de ce stiam de la sfarsitul anilor 90. Standuri asemanatoare intre ele, din PVC toate acum, cu rafturile scoase fiecare cu ce are si culoarele la fel.

un stand din complex cu rochii dama si alte haine de ocazie


Eram curios ce mai putem gasi pe aici fata de anii 90. Stiu ce era pe atunci si cine mergea pe acolo, nu are nevoie de reamitire. Acum in schimb, gasesti foarte multe standuri cu costume, sacouri, camasi la barbati si pentru femei, cu rochii, pardesiuri si altele tot de ocazii. As cuteza sa zic ca un 60% minim din standurile de prin complex, sunt numai cu cele spuse. Restul vin cu incaltaminte, predominant feminina de altfel (dar si unele standuri cu copii misto dupa Converse si New Balance in mare), haine hipstero-cocalaresti, chiar si imbracaminte mai hippy sa-i zicem asa (dar putin kitchy as adauga), machiaje si fonduri de ten si cateva cu de-ale gurii cat sa ai ce rontai daca te mai plimbi pe culoarele complexului. Mai e si un stand parca de suplimente nutritive, de lenjerie intima pe ici colo dar acum nu stau sa insir tot ce e la ei.

Pentru curiosi, costumele ajung la 300-400 lei, camasile sunt 60-70 lei (cele casual intre 50 si 65 lei), sacourile intre 100 si 160 lei iar pantalonii, sub 100 lei din ce-mi aduc aminte. Copiile dupa Converse si Nike Airmax, etc sunt 120-140 lei. Oja si fondul de ten, nu stiu cat costa, din motive evidente. O camasa casual de 65 lei a ajuns si in posesia mea, buna pentru mers la munca, un material decent zic si un pret corect. O sa mai merg la vara si pentru niste copii dupa New Balance sau Yeezy.

Asadar, daca ai o nunta urgenta pentru care nu ai un buget mare sau nevoie de camasi la munca, recomand si un drum prin IDM pentru a verifica marfurile de pe acolo. Nu strica deloc.

Sursa foto : idmbasarab.ro 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.