Lucruri vazute de mine prin Europa in 8 zile

Am fost prin Europa cu un grup de malaezieni si asta a iesit :

europe landmarks

1. Nemtii chiar sunt dati dracu la infrastructura si orice in afara de mancare. E tare cand vezi autostrazi cu pana la 7 benzi pe sens, ceva ce pare SF la noi.

2. Elvetia are standardul de viata ridicat dar nu la fel ca preturile. 7 euro un magnet spune tot.

3. Muncitorii de la autostrazile din Germania/Elvetia sunt multi si chiar muncesc si la 4 dupa masa. Wowzar !

4. Malaezienii sunt cei mai imprastiati pe care i-am vazut si mai sunt morti dupa poze si cumparaturi. Trebuie sa ai grija de ei ca de niste copii mici, sa-i suni daca nu ajung la locul intalnirii si sa-i mani ca pe vaci chiar.

5. Toti aparent au unghia foarte lunga la degetul mic. Am vazut ca se scarpina cu ele fara nici o jena. Sau poate numa cocalarii !? Or avea si ei cocalarii lor si am dat eu peste ei

6. Venind vorba de jena, ei nu au nici o jena sa ragaie, da sa ragaie, pe unde le vine, chit ca sunt pe strada, cu prietena de mana sau in toiul discutiei cu tine.

7.Nu m-am impacat cu gustul lor asupra mancarii chinezesti in multe locuri. Unde mi se parea mie super buna, cand ii intrebam primeam o onomatopee drept raspuns : mmhm si unde li se parea lor buna, mie imi displacea bine de tot.

8. Marele Pork Knuckle si Black Forest Cake de la mama lor, gatite la mama lor si mancate acolo, mi s-au parut pur si simplu dubioase si fara gust.

Pork Knuckle
Black Forest Cake

9. Ceasurile cu cuc lucrate manual, veneau cu sume intre 400 si 1500 euro in dreptul lor. Aparent trebuia sa pastrez si eu de la vecini si bunic cat mai multe de asemenea ceasuri...

Cuckoo Clock museum

10. Privelistea de la Montparnasse Tower e cel putin la fel de tare ca aia din Eiffel (mai ales ca ai si Eiffel-ul in poza) :

View from Montparnasse Tower

11. Galeriile Lafayette sunt superbe. Chiar daca nu ai bani, merita sa mergi sa te plimbi pe acolo. Au si zona de mezeluri. Scumpe si alea, da.

Galeriile Lafayette din Paris

12. Am mancat escargot prima data si mi-a placut la nebunie.

Cina Escargot la Chez Eduard in Paris

13. Amsterdamul e superb si atragator si a 3 a oara cand il vezi. 

14. Brussel - Londra in 2 ore cu trenul pe sub canalul Manecii nu e asa wow pe cat pare. Majoritatea timpului esti in tunel si nu ai ce vedea. Cand iesi, vezi garduri in stanga si dreapta, deci nu o experienta impresionanta.

15. Am incercat si dim-sum si e superb. Imi place mancarea asta foarte mult. 

pranz Dim Sum in cartierul chinezesc din Londra

16. Londra e tare oricand mergi si a oricata oara mergi.

Drumul prin Londra care duce la aeroportul Heathrow

Niciun comentariu

Un produs Blogger.