Cod rosu la Londra

A fost duminica pe DigiFilm si cum nu l-am prins la cinema la vremea lui, am zis ca e momentul oportun sa il vad. Mai ales ca destul de des, Digi are filme chiar misto si noi.

cod rosu la londra poster pentru toti


In primul film, niste coreeni daca nu ma insel, isi fac loc cumva pe pajistea strazii Pennsylvania Ave NW cu numarul 1600 si il iau pe presedintele american ostatec. La datorie se afla insa Mike Banning, care fara mari probleme, le dejoaca planurile teroriste.

Acum, 6 ani mai tarziu, dupa primele evenimente, printr-o circumstanta atenuanta, multi lideri mondiali, se aduna la Londra unde li se pregateste ceva. Mike Banning este in continuare alaturi de presedintele american, nu i-am retinut numele, si il ajuta pe acesta sa ramana... in viata sa zicem.

Filmul incepe cu ceva clisee, tipice filmelor de actiune (vezi redactarea unei scrisori de demisie, pe care o lasa la o parte, pentru a-si termina o ultima misiune si vorbe schimbate intre presedinte si garda sa de corp cea mai de incredere) dar incepe destul de bine zic. Pe mine cel putin, m-a prins inceputul si ma asteptam sa continue pe aceeasi nota. Dupa ce evenimentele se desfasoara si se desfasoara bine si frumos vizual chiar, Mike ramane sa aiba grija ca presedintele sa nu cada pe mana teroristilor care vor sa-l prinda si execute live pe internet in fata lumii. Cliseu. Fac ei ce fac si mereu Butler (cred ca se vrea noul Bruce Willis) omoara cate 10-20-30 de insi veniti dupa el, il ajuta pe presedinte si tot se plimba prin Londra, care e goala, pentru ca residentii orasului sunt indemnati sa ramana in casele lor. Culmea e ca dupa o urmarire si niste impuscaturi, ajung aia raii sa-l prinda pe presedinte, moment in care zici ca e gata. Game Over. Dar nu. Cliseu. Il tin astia in viata ca vor sa-l execute la ora fixa. Sau cat sa aiba mister Banning timp sa-l salveze alaturi de niste trupe SAS parca (desi astia ii zic sa plece la adapost, omul nu-i asculta, iar avand parte de un cliseu).

Asadar, e un film care incepe promitator si se continua lamentabil zic eu pentru ca abunda in clisee si se cufunda in ele pe masura ce ajunge spre final. Ajunge asadar la un 5/10 pentru mine, mai ales pentru ca ma asteptam la ceva decent dupa inceputul (spun asta de primele 30-40 de minute asa) destul de bun.

Sursa foto : sandraclipea.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.