Nerve: Adevar sau Provocare marca Hollywood

Am fost la el pentru ca m-a intrigat nota mare, zic eu, avuta pe iMDB. Dupa primele 30 de minute mi-am dat seama de ce era asa mare.

posterul filmului Nerve sau adevar sau provocare in cinema

In primul rand filmul e cu tineri (sa zicem 20-24 ani) si mai ales pentru tineri. Muzica din el e fix ce prinde in anul asta prin topurile internationale si editarea in sine a fazelor si cadrelor este dinamica, fluenta si cu insertii grafice cat sa nu iti distraga atentia foarte mult de la ce ai pe ecran. Nu e nici o mirare deci ca filmul a primit aceasta nota mare pe baza voturilor celor cu varste intre 18-24 ani.

O versiune updatata a Adevar sau Provocare (de altfel si titlul in romana al filmului), filmul urmareste o noua "moda" in care o noua platforma online faciliteaza inscrierea in jocul Nerve, ca observator (caz in care platesti sa te uiti) sau jucator (caz in care trebuie sa efectuezi provocarile primite de la observatori si sa primesti bani la indeplinirea acestora). Astea's regulile, iar Vee (de la Venus; mda, nume putin neinspirat) jucata de Emma Roberts (nepoata Juliei, da), ajunge sa joace acest joc mai mult din dorinta de a arata ca nu e copilul introvertit, pe care-l cred prietenii sai. In scena intra si Franco jr. care este un Fat-Frumos modern pe cal, sau motocicleta si acestia pornesc in oras pentru a completa tot felul de provocari venite de la observatorii/fanii lor.

Build-up-ul e interesant, tineresc si dinamic, la fel cum spuneam si de film. Doar ca finalul pare putin cam scapat asa de sub control. Parca ii vad pe scenaristi, ca i-a luat valul cu ceva bun si la final nu au stiut foarte bine cum sa incheie povestea si au decis sa o faca in felul asta. Nu mai povestesc mult din el pentru ca e foarte misto si dinamic si nu's multe de zis in afara de chimia interesanta intre Franco si Roberts dar si realitatea vremurilor tech, de acum.

PS: Pentru cunoscatori, apare si Casey Neistat prin film, ca deh, e ceva pe online si cu semi-ilegal stuff, tre sa fie si miezul de "bad boy" pe aici bagat. Pana la urma bravo lui, pentru cele 5 secunde la Hollywood (meanface).

Pentru toate cele prezentate, ar fi luat un 7 dar cu finalul nota scade la 6/10 pentru mine si poate e varsta, poate sunt filmele actuale, dar parca nu mai apare ceva bun cap-coada. Astept ceva de la Fincher, Nolan sau Scorsese. 

Sursa foto : theoibuzz.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.