Burnt, Chef-ul filmelor despre restaurante high class

Am vazut filmul ieri si pot spune ca a fost o surpriza placuta dar si o placere in a vedea toate acesti actori in roluri mai putin obisnuite pentru ei.

Burnt sau super chef vazut

Dupa ce l-am vazut, nu am putut sa nu incep o comparatie rapida cu filmul lui Favreau, "Chef". Pot spune totusi ca sunt filme ce trateaza subiecte diferite din cadrul vietilor unor chefi. Mai ales ca aici se pune accentul pe preparatele care se gasesc in restaurantele ce primesc stele Michelin si nu pe cele facute intr-un food truck.

Asadar, Adam e un Chef "washed-up" cum se zice, care isi cauta izbavirea in promovarea unui restaurant londonez la rangul de templu culinar, prin primirea celei de-a treia stea Michelin. Dusmanii se transofrma in prieteni, care incearca sa-l ajute, dar ca un fost rockstar, doreste sa faca totul pe cont propriu. Ceea ce este ok, pana cand iti propui sa platesti 1 milion de euro interlopilor carora le datorezi bani din perioada plina de droguri si femei, recent incheiata.

Imi place ca nu e genul de film care incepe cu personajul principal pe cai mari care chiar si dupa cateva dificultati aparute in partea a 2 a a filmului, nu se clatina si razbeste. Imi place povestea de izbavire a acestui personaj, faptul ca atunci cand esti la pamant si incerci sa te ridica se poate intampla oarte bine ca viata sa ai e alte planuri si sa te puna jos inapoi si sa te mai tina acolo. Imi place plot twistul din actul 3, care vine total neasteptat si te cam lasa uimit. Imi place cum toata premisa initiala a filmului este data oarecum la o parte si ramane la latitudinea ta sa interpretezi cum doresti daca eroul din film, a biruit sau nu. Imi place si umanizarea lui usor usor, de-a lungul filmului. Mi-a placut in final si Daniel Bruhl (aici un patron homosexual de restaurant, indragostit de Adam, motiv pentru care ii si face multe hataruri legate de personal, restaurant si bani), care incepe sa se arate a actor bun zic. Ma gandesc la Inglorious Basterds, Rush si chiar Captain America. Watch out for him!

Ce nu mi-a placut acum, a fost faptul ca exagereaza o idee cu treaba asta cu tipatul in bucatarie. Dupa ce Gordon Ramsey a lansat moda asta, sa-i zicem, de a tipa in spate, pentru ca se uita lumea si e nevoie de un show, toti au luat-o parca si pe la alte show-uri si mai ales in filme. Daca in restaurant de 2 stele Michelin, Chefii tipa asa, nu stiu cand mai e timp si de gatit. Mi-a ramas in cap ce am auzit la Guerrilla intr-o dimineata cand era invitat Adi Hadean, jurat MasterChef si chef cu mare experienta pentru Romania. Intrebat daca se tipa asa prin restaurante, acesta a declarat ca nu exista asa ceva mai pe nicaieri sau in nici un caz la nivelul vazut in alte show-uri din afara sau filme. El mai adauga ca daca Chefii ar mai si tipa in bucatarii, ar tensiona si stresa ceilalti colegi si personal mai mult si totul s-ar duce de rapa. Un ultim lucru neplacut ar fi si aceasta incapatanare de a rezolva si cara in spate totul de unu singur, care pare uneori ceva facut doar pentru ca e convenabil plot-ului.

La final, a fost ceva placut, cu final in o mica coada de peste si cu imagini reale si preparate superbe. De la mine are un 7/10 pentru tot.

Sursa foto : movienews.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.