Meditatia

Am avut o perioada foarte negativa in noiembrie 2015. Anxietati, atacuri de panica, psiholog si altele. Era nasol sa nu ma pot bucura de nimic si nimeni si mai ales ca majoritatea sa nu ma inteleaga. E starea aia pe care cei care au suferit de asa ceva o stiu si ce care nu, nu o inteleg, cum spuneam.

meditatia e buna
Multi chiar o aseamana cu nebunia sau instabilitatea psihica mai ales daca aud in aceeasi propozitie sau discutie si de psiholog. Nu e chiar asa. Deloc as zice. Am ajuns la recomandarea doctorului, cum o sa-i zic de acu inainte, la meditatie si am zis sa incerc.

Eram intr-un loc destul de naspa si negativ. E aiurea sa nu te poti bucura de momente ca te gandesti ca poate ceva se intampla rau sau cand se va intampla, cum te vei simti, sa nu bei ca uneori simti ca iti fuge controlul si altele de genul. Cert e ca am imcercat pe youtube asa la cautare libera sa zic si nu prea m-am tinut de ea. Pe urma imi zice cezar, cand abordez subiectul total random, ca e un app Headspace f ok si primele 10zile, echivalente a 10 lectii de 10min, sunt moca si sa incerc asta. Zis si facut. Am incercat, am ascultat, am meditat, m-am abonat la ei (13$ / luna, cam 53 lei ) si ma bucur. Ajungand sa-l ascult pe Andy (creatorul headspace) mi-am dat seama ca meditatia asta e ceva f benefic pentru noi ca oameni in epoca asta a vitezei si a grabii zilnice si mai ales a stresului mereu la orice colt. E benefica pentru noi si mai ales mintea asta care uneori din n factori posibili, te mai lasa sau nu merge cum te astepti. E si mintea un muschi care trebe antrenat ca si restul numai ca putin altfel.

Meditatia e super, iti schimba foarte mult creierul! Cum ? Pai uite asa il schimba : dr Sarah Lazer a facut un studiu pe pers care au meditat 8 sapt doar si asta a reiesit : creșterea grosimii corticale în hipocampus : invatarea, emotiile si memorarea sunt toate in hipocampus asta. Amigdala scade in marime - e legata de frici. Oamenii deprimati au hipocampus mic, predispusi la depresii. Meditatia ajuta la digestie: mesteci mai bine, calm, te bucuri de natura ne mai stand pe wc atat. Devii mai intim cu mancarea ta si chiar daca suna hilar, gandeste-te putin ca e macar de incercat 1-2-3 dati sa mananci ceva ce normal ar dura 10-15 min, in 20-30 min... Cum ar fi? Incearca si vezi cum te simti zic :)

Toti suntem grabiti sa ajungem nicaieri si meditatia ajuta, te incetineste, ai vazut toti oamenii sunt grabiti, mereu nu e timp pt tot. Incetinind totul, scapi de anxietati si restu, ai timp sa traiesti in clipa si sa nu te gandesti mereu la ce urmeaza in 5 minute, 1 ora sau 1 zi.



Te ajuta sa nu mai comunici cu tine la modul ala negativ, sa te judeci, pentru ca meditand, esti in prezent, nu te judeci, te accepti si lasi gandurile fie bune fie rele sa vina si sa treaca fara sa zaboveasca vreunul.

Scade nivelul stresului si nu te mai enervezi si sari asa din te miri ce oricand. La fel : incearca si vezi nu ma crede pe mine pe cuvant. La mine poate a durat mai mult sau poate la tine o sa fie si mai mult, cert e ca 10 minute pe zi ai putea acestei practici si in decurs de 1 luna poti vedea daca te-a ajutat.

Deci : Headspace (primele 10 lectii gratis si dupa subscription de 53lei aprox pe luna) si 1 Giant Mind tot un smartphone app bun pe care-l incerc si eu.

Daca iti place ceva sau simti ca ai ceva de adaugat, fa-o cu inima deschisa mai jos si discutam pe tema oricand :)

Niciun comentariu

Un produs Blogger.