Nocturnal Animals

Cand am citit ca e regizat de creatorul Tom Ford, este cu Amy Adams si Jake Gyllenhaal, am zis ca trebuie vazut, pentru ca ma gandeam ca va fi unul sa-i zicem 'foarte' artistic dar mai ales vizual. Nu m-am inselat deloc, deloc.

poster Animale de Noapte

Am fost la film la Movieplex pentru ca martea au preturi accesibile, dar mai ales pentru ca 25 lei in mare, mi se pare o suma imensa pentru un film. Lasand la o parte si restul acareturilor aferente unei seri de film.

Povestea e destul de intortocheata ca sa incerc sa o prezint si descalcesc aici. Cert e ca dupa final, daca te-a prins, sunt sigur ca vei da buzna pe forumuri si site-uri cu explicatii pentru a gasi ceva sens in film si sfarsitul sau. Dar sa revin la film. Incepe...tumultos chiar, dar trecand de repulsia provocata, vedem o actrita in mare forma, in formele lui Amy Adams si croielile lui Ford. Care sunt superbe pe toata duarata filmului. Costumele tuturor actorilor sunt cum rar vezi. Iar am divagat. Pe scurt asa sa zic, filmul prezinta viata trista a unei artiste/creatoare de moda sau custode sa-i zic...un job vag descris, dar care in L.A este sigur cautat, a carei casnicii este in fazele finale. Sotul fiind plecat cu afaceri mereu, zboruri catre New York din L.A, o fac pe Susan (Amy Adams) sa mearga mai mereu singura la petreceri sau deschideri de galerii. Plictisindu-se in casa imensa si goala, incepe sa citeasca o carte primita de la fostul sot din tinerete (din urma cu 19 ani; de unde tragem concluzia ca personajul sau e pe undeva chiar pe la varsta reala a actritei, adica pe la 40 si ceva de ani), scriitor de fel, care in sfarsit termina o carte (nu aflam daca e prima sa carte sau nu) pe care i-o dedica acesteia. Cum incepe sa o citeasca, ne sunt prezentate si noua personajele cartii, facandu-se o paralela intre familia din carte si familia autorului, din care la un moment dat a facut parte si Susan. Este un roman, violent si motivul acesteia. cat si al filmului, este buna si clasica razbunare. Odata cu dezvaluirea lecturii si a personajelor sale, spectatorul  este implicat intr-un amalgam de intamplari care ajung sa fie greu de deosebit de cele reale, intamplate in viata lui Susan.

Mai multe detalii nu dau, pentru ca sigur ma voi pierde in detalii si poate voi si strica filmul pentru unii. Cert e ca nu am mai vazut acest tip de imbinare de la alte filme destepte ca Enemy si sa zicem si Sucker Punch (comercial, stiu, dar tot cu aceste treceri de la planul real la cel fictiv, pana cand nu mai stii care-i care). Mi-a placut foarte mult, mai ales ca naturaletea lui Amy Adams mi se pare extraordinar de buna in orice rol. O vad ca urmatoarea Meryl Streep. Asta din cauza glumei americane: orice rol ai avea, Meryl Streep e omul potrivit. Cred cu tarie ca la Amy Adams chiar se aplica. Deja are 5 nominalizari la Oscar, deci ar trebui sa vina si statueta. Mai ales ca pe langa Nocturnal Animals are si Arrival si cu unul din astea, sigur va intra in competitie pentru premiu.

Dar sa nu-l uitam si pe Jake Gyllenhaal si al sau rol dublu iarasi. Incepe sa fie foarte placut si genul de actor pe care daca-l vad jucand intr-un film, o sa stiu ca e ceva bun. Deci sus acolo cu Leo si Christian Bale.

Asadar, dupa ce le-am facut lobby asa mult actorilor, parca mai mult ca filmului, eu m-am vazut indragostit de interpretarea acestora, deci si de film, care ridica degetul mijlociu pentru tot ce inseamna arta moderna si poate chiar si L.A si Hollywood. Nota mea e 8/10 pentru un film destul de greoi sa o spun pe fata, care nu va fi inghitit de oricine. 

Sursa foto: movienewsplus.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.