Cei de la Marvel merg la nivelul urmator

Am fost in cinema cand a aparut Jupiter Ascending. Pacat ca nu scriam aici, ca as fi umplut blogul despre atrocitatea vazuta. De faptul ca fratii/surorile (ce mai sunt acum) Wachowski au facut un film asa slab si bazat intr-atat pe efecte speciale incat au stricat orice urma de scenariu. Ma gandeam atunci ca orice film de genul asta, cu 70% VFX/SFX, va fi un gunoi. Ce m-am mai inselat!

posterul filmului Doctorul Stephan Strange

Uite ca astia de la Marvel, in frunte cu mega smecherul de Kevin Feige, reusesc sa dea inca o lovitura cu acest film. Chiar daca nu vor neaparat, au ridicat stacheta foarte sus pentru aceste filme. Mai ales pentru filmele cu super eroi, dar acum si la efectele speciale. Ele sunt de nota 10+ si oricine zice altceva e doar rau intetionat. Serios acum. Cine vede filmul la cinema, isi va da seama de ceea ce zic si anume ca orice efect special este la un alt nivel fata de alte filme de pana acum. Le intalnesti aproape la tot pasul de-a lungul filmului dar nu te simti nicidecum deranjat (cum ziceam ca am facut-o la porcaria numita Jupiter Ascending) in vreun fel si pur si simplu par naturale si integrate in universul pe care tu ca privitor il descoperi pe parcursul filmului. 

Unde mai pui ca e un film care se vrea si putin mai destept si profund ca restul din cadrul Marvel/Disney. Eu zic si ca reuseste si la acest aspect. Cu brio ! Unele conversatii chiar par foarte elevate si profunde cum ziceam. Chiar ma gaseam gandindu-ma: "ia sa vad ce raspuns da x la aceasta intrebare, care poate fi si deep asa?" si ma surprindea mereu, in sens pozitiv, raspunsul dat in film. Mereu bile albe ce sa zic. Se pricep de minune astia la filmele de genul. 

Actingul e de prima mana, dar la ce sa te astepti cand il ai pe Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen si Tilda Swinton ?! Oamenii joaca toti sublim. Nu stiu de ce anume, dar mie mi-au sarit in evidenta mister Mads si madam Tilda. Pentru felul in care vad lumea si o argumenteaza mereu de-a lungul filmului. Desi sunt in tabere opuse, fiecare din ei, este sigur ca ceea ce face, sau incearca, este pentru binele tuturor sau al lumii. Ori asta pentru mine, este esenta unei antiteze de succes. "Ala rau" nu mai poate fi de mult doar rau ca asa o cere scenariul, ci trebuie sa aiba un motiv plauzibil si pe care daca-l pui prin ochii si trairile sale, are foarte mult sens. (de asta mi-a placut asa mult Naruto si felul in care Madara a vazut ca toate actiunile si planurile sale, aduceau ceva la baza, bun lumii; pentru fanii seriei)

Secventele de lupte, bataile, coregrafiile sau cum le spune fiecare, sunt incredibile si se completeaza superb cu efectele speciale. Nici nu mai stiu ce laude sa mai folosesc, atat de mult m-a uimit filmul asta. Am sa fac un mic spoiler, prin care o sa descriu aceste 2 imbinari atat de bine facute; imaginati-va o batalie intre vrajitori, cu vrajile aferente si tot tacamul, pe strazile unui oras, in masura in care timpul merge inapoi si se mai intercaleaza cu personajele care se lupta. Mi s-a parut foarte originala treaba asta. 

Nu am povestit plot-ul si nu o sa o fac, pentru ca e foarte complicat si e mult mai bine sa mergi la cinema sa vezi filmul, daca te-au convins aceste randuri. Eu raman cu ideea ca Strange e un erou mai mult decat bine venit in Marvel, cu un film mai mult decat reusit si sper un plus mai mult decat necesar in Infinity War. Nota 8/10 e pe deplin meritata asadar. 

Sfat pt Marval fanboys: sunt 2 faze la final, una la mid credits si una la end credits.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.