Cei 7 Magnifici refacuti

Remake la remake pe scurt. Pe lung: remake dupa cei Magnificent 7 din 1960 cu Bronson, Coburn dar mai ales McQueen. Care la randul sau, era un remake dupa Seven Samurai din 1954 al lui Kurosawa cu Toshiro Mifune si Takashi Shimura. Westernul american nu a ajuns sa fie vazut inca, poate pentru ca dupa ce am vazut Seven Samurai, am zis ca orice as vedea, va fi clar inferior. Ca sa fim clari, consider ca filmul lui Kurosawa, desi are o durata de 3 ore, nu mi se pare deloc plictisitor ba chiar e in top 5 personal, imi pare unul din cele mai complete filme facute vreodata. 

Poster cei sapte magnifici

Revenind la remake-ul nostru, m-am hotarat sa-l vad, dupa ce am citit niste lucruri bune despre el. In primul rand e regizat de Antoine Fuqua care a mai facut si Training Day (de care mai vorbim putin mai incolo), Olympus has Fallen si King Arthur printre altele. Plotul e tipic western: un oras cu oameni buni si simpli e practic ocupat de catre un om rau (despre care nu stim foarte multe) si a sa armata, totul pentru niste aur vezi domne, din valea in care e orasul. Traiul oamenilor in oras, devine foarte dificil asa ca 2 insi, se hotarasc sa caute niste oameni, incepand cu Denzel, care sa opuna rezistenta sau chiar puna la respect pe Bogue cel rau. Denzel dupa ce e recrutat, incepe sa mai isi ia niste ajutoare pe langa el si culmea e ca, la final, acestia se opresc la numarul 7. Nu stiu de ce, nu stiu cum, dar in Seven Samurai ti se da o logica pentru care raman 7 si nu 6 sau 8. Aici nu am aflat-o pentru ca nici in filmul din 1960 probabil nu s-au obosit sa o spuna. Americans, right ?!

Ajungand la impresiile generale pe care le voi impartasi aici si tie, mai am: pai in primul rand, este un western bun. Desi Hollywood s-a cam linistit cand vine vorba de astfel de filme, putinele facute de ei, aparent sunt bune. Ma refer aici la Django, Hateful 8, True Grit si chiar Revenant. Alta treaba misto, e alegerea actorilor. Mi-a placut chimia intre ei, mai ales intre Denzel si Ethan (cunoscatorii stiu de ce, dar daca nu ai vazut, baga o vizionare la Training Day neaparat!), dar cu totii parca par intr-adevar obisnuiti fiecare cu temperamentul celuilalt. Mai este chiar si foarte distractiv, parte de care Chris Pratt se ocupa cu brio. Vedetele Denzel si Chris duc filmul foarte bine si frumos in spate pe tot parcursul acestuia. Secventele de actiune si impuscaturi sunt foarte bine facute. Putine, dar foarte bine facute. Ca idee, sunt doar 2 faze de impuscaturi in tot filmul dar sunt prefatate de o tensiune foarte bine pusa in scena. Nu toate personajele sunt detaliate si explicate cum te astepti, dar na...la 7 insi, nu poti sta sa arati detalii si background despre toti, pentru ca altfel ajungi la un film de 3 ore (cum e Seven Samurai) la care nu multi s-ar incumeta. 

Deci per total, e un film bun, western de calitate, acting bun deci un mod foarte bun de a-ti petrece cele 2 ore cat dureaza acesta, cu faze comice pe parcurs si care isi merita nota 7/10 de la mine fara doar si poate. 

Sursa foto : impawards.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.