Top 10 al filmelor vazute in 2017

Încă un an, multe filme văzute, încă un top. Am încercat și anul acesta să văd cam tot ce contează sau se preta a fi un 'film bun'. Așadar am făcut și acest an o lista a filmelor văzute, care m-au impresionat cel mai mult. Am ratat și anul asta câteva (Coco, The Shape of Water, Wonder sau Disaster Artist), dar na, când voi avea timp numai pentru mine și filme, îți promit că nu mai ratez vreun film mare: 


top zece filme vazute in 2017

10. Get Out
Jordan Peele are o minte ciudată. Se vede după acest film. Face un film de groază, mister și trimite o săgeata pentru liberalistii albi. Foarte potrivit pentru publicul american, ceva mai puțîn pentru noi, europenii. Dar asta nu-i scade cu nimic din merite. O ora și 45 de minute petrecute cu bine in față ecranului.

9.IT
Un alt horror pe lista mea, dar unul cu adevărat de speriat. Ecranizarea după romanul lui Stephen King și un remake după filmul din 1990 cu Tim Curry, ne redau nouă, celor care nu am citit cartea sau văzut filmul original, o poveste foarte întunecată, spusă cum trebuie de regizor. Dacă ți-a plăcut Stranger Things, vei adoră acest film!

8.Spider-Man: Homecoming
În sfârșit un film care îl arată pe Peter Parker cum îl credeam cu toții! În sfârșit un film care îl arată pe SpiderMan cum îl doream cu toții! Da. Este primul film, de la Spider Man 2 al lui Sam Raimi care este bun și asta spune foarte mult, pentru noi fanii lui Parker și Spidey.

7.Logan
Avem un alt comic-book movie aici! Logan a arătat ceea ce toți vroiam să vedem la Wolverine de când am avut parte de personaj în filmele X Men la început. Pe lângă cel mai bun film cu acesta, a fost cred și cea mai bună interpretare a lui Hugh Jackman pentu mutantul găsit de Xavier. E un western cu mutanți presărat din plin cu înjurături, momente tragice, dar și pe alocuri cu amuzament. Luați aminte Marvel, așa se dozează momentele amuzante, nu că în GotG vol.2...


6.Blade Runner 2049
Una din cele mai bune continuari de filme din 2017 si chiar in foarte multi ani. Un film cum nu mai vedem in zilele noastre. Un nou capitol in povestea Blade Runner, desi cam lent pe alocuri, este cel mai bun SF al anului de departe.

5.Wind River
Mister și un subiect real, întâmplat într-o rezervație amerindiană. Fapte abominabile, suspans și momente grele. Acting bun, regizor și scenariu superb.

4.Silence
A apărut în 2016, dar la noi în România în martie 2017. Deci l-am trecut la acest an și vorbesc de el aici. Locul 4,da! Un film al lui Scorsese despre răspândirea creștinismului în Asia și Japonia. Ceva fantastic și brut(al) cum nu ajung să concretizeze alte filme. Diferențele de opinii între aceste culturi cât și portretizarea Japoniei, au făcut pentru mine să-l pun pe acest loc.

3.Baby Driver
Pe scurt, dacă ești fan muzică și acțiune, asta e filmul tău! E greu de explicat ce se petrece în film, dar să sincronizezi totul pe muzică și mișcări, cred că e mai greu. Mergi la el sau ia DVD-ul, pentru că merită să rămână și în colecția oricui. Instant CLASIC! 

2.Mother!
Cel mai unic film pe 2017, cel mai tupeist si riscant film pe 2017. Cum noi romanii suntem foarte religiosi, filmul va avea un impact mare pentru noi. Ca va fi in bine sau rau, ramane de vazut. Metaforele si partea religioasa sunt super bine expuse, povestea e spusa interesant din punctul de vedere al Mamei Natura. Straturile sale cred ca necesita mai multe vizionari, desi asta e un lucru foarte greu. Vei vedea de ce...

1.Dunkirk
Nolan strikes again! Orice atinge omul ăsta, se preface în aur! Ce să zic de filmul anului!? Muzica pe acel crescendo repetat (Sheppard Tone-ul ales de Hans Zimmer), acting-ul perfect al tuturor actorilor (mai ales că mulți din ei sunt anonimi) și limitarea la minim a efectelor speciale au făcut că încă un film al lui Nolan să fie ridicat în slăvi de toți criticii. Dacă nu mă crezi pe mine, te poți lua după metascore-ul de 94 pe metacritic.com, notă de 8,2 pe iMDB (de la peste 287,000 de persoane) sau rating-ul de 92% pe rottentomatoes.com. De văzut și revăzut anual ;)

Cam asta a fost lista mea. Poate ti-a placut, probabil ca nu, dar sunt sigur ca si tu ai vazut altele care considerai ca merita sa fie pe lista si as vrea sa le aflu si sa le discutam daca se poate. Care au fost primele 10 filme pe 12017 care te-au impresionat? Baga un comment mai jos si scrie macar cateva. Chiar sunt curios :)

Niciun comentariu

Un produs Blogger.