Wind River

Am dat peste el foarte foarte accidental. Uitându-mă după un film bun pe iMDB. Un 'mister bun' mi-am zis. După ce treci de Seven, Usual Suspects, Prestige, Green Mile și filmele lui Hitchcook, ajungi și pe la cele mai moderne și anume Wind River sau The Killing of a Sacred Deer. 

posterul filmului wind river

M-am oprit la primul pentru seară trecută și am zis să văd dacă am răbdare cu el. Și ce mă bucur că am avut. Scenariul este scris de Taylor Sheridan, cel responsabil și de Sicario sau Hell or High Water, cu acest film film încheind trilogia Frontierei Americane. (Sicario și Hell or High Water fiind la granița cu Mexic, iar Wind River la 'granița' cu nativii americani) Numai că Sheridan nu s-a oprit doar la scenariu și a zis să-l și regizeze. Ce bine a făcut !

Filmul spune povestea unui agent FBI(Elizabeth Olsen) care vine într-o rezervație amerindiana pentru a investiga o crimă a unei fete din această locație și este ajutată de un specialist în vânătoare (Jeremy Renner) care la rândul sau caută să-și ispășească niște păcate prin această întâmplare. Se pare că Rener scoate un film foarte bun pe an, după ce apare și la finalul lui 2016 în Arrival. Sper să nu fie coincidențe și să fie un actor foarte bun pe viitor care nu se va pierde în filmele cu super eroi sau francizele Mission Impossible sau Bourne. 

Este un film plin de mister, cu o poveste foarte bună, mai ales bazată pe fapte reale. Ceea ce după ce dai un google să cauți dacă cele scrise la final, sunt adevărate, te fac să apreciezi filmul și mai mult. Sunt destule momente care te fac sa stai cu sufletul la gura si asta din nimic, incat filmul iti creste in ochi pe masura ce se dezvolta si nu dezamageste nici la final. Ce sa mai vrei mai mult?

Avem un film intrigant, captivant și foarte foarte bun. Nu mai știu ce superlative să-i mai atribui. Renner face un rol superb, cum am zis mai sus. Și pe lângă toate acestea, se vede că e un scenariu foarte foarte bine pus la punct, veridic și închegat. 

E clar 8/10 pentru mine și unul din cele mai bune filme văzute anul asta. Good job mister Sheridan!

Sursa foto: Bleedingcool.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.