In 2049, Vanatorii de Recompense nu mai sunt ce erau

Am fost fan Blade Runner cand eram mic, nu foarte mare, ca si al filmelor Alien sa zicem, dar mi-a placut mult ideea filmului, inovatia din spatele lui printre altele.

posterul filmului blade runner 2049

Asa ca atunci cand am auzit ca vor sa-l refaca, ma gandeam ca o sa fie ceva genul Terminator 4, 5 sau vreun alt clasic masacrat. Dar l-au pus pe Denis Villeneuve ca regizor si mi-am zis: Meh, nu poate fi slab. Si l-au facut, am fost la el si mi-am zis iar: e mai bun ca originalul!

E un film cum nu mai avem in zilele noastre. Nu e vreun sequel prost, care urmareste sa stabilieasca vreun univers pentru alte continuari sau sa faca vreo legatura cu un alt SF cumva. Fara sa inceapa orice din cele spuse mai sus, acest film a spus doar urmatorul capitol din serie. Unul foarte de sine statator si extrem de bine spus. Tempo-ul e cam lent, dar asa e si Blade Runner-ul original.

Materialul sursa este tratat cu respect, tot ce trebuie din primul gasesti aici in acesta, ca si fan, dar il poti duce si pe tata sau mama la el, cu conditia sa fie fani SF. Nu ai ce zice rau in mare despre acest film.

Agentul K da peste niste secrete ingropate din trecut, care pot ameninta intreaga civilizatie din prezent cu un colaps, moment in care este nevoit sa-l caute pe Rick Deckard, in speranta gasirii unor explicatii. Asta ar fi povestea pe scurt, dar pe lung e mult mai complicat, si crede-ma ca merita mai mult o vizionare a filmului decat sa stau sa turui eu pe aici despre ce si cum si cat e filmul asta.

Actorii sunt foarte buni, dar na, cand il ai pe regizorul Arrival, Prisoners sau Sicario, alaturi de deja super actorii Ryan Gosling, Jared Leto si Robin Wright, nu au cum sa vezi un film mediocru. Imaginile si decorurile sunt extraordinare si ele. Daca ai fost fan Blade Runner, desi mai greu in Romania, acest film e un MUST SEE!

8/10 si astept sa mai treaca ceva timp pentru a-l revedea! Merita fara probleme.


Sursa foto: traileraddict.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.