Mama! filmelor deranjante

In această perioadă, trăim într-o lume în care majoritatea lucrurilor sunt teribile și nu au nici un sens. Totuși, un film ca Mama! poate totuși să apară și să dezguste publicul. Un film atât de dubios, Rex Reed l-a declarat "Cel mai prost film al secolului". Mama! este un film profund polarizant. Dar asta este doar pentru că a intrat în mainstream. Are actori cunoscuti și este distribuit de Paramount. Odată ce epoca blockbuster-ului dispare, era doar o chestiune de timp pentru ca Hollywood-ul să se întoarcă la rădăcinile sale, pentru a ne aduce înapoi pe la sfârșitul anilor 1960, unde majoritatea filmelor au însemnat ceva. Filme care te cuprind, filme care fortează granița. Capodopera lui Aronofsky este un atac frumos, dar in egala masura terifiant asupra simțurilor tale.

Mother! poster

Jennifer Lawrence și Javier Bardem joacă un cuplu aparent perfect. Bardem este un poet luptător, în timp ce Lawrence tine la casa ei obsesiv. Totul pare frumos si dandy la suprafață. Dar cum vine asta, întrebi? Casa are o inimă! Stiu ca pare ciudat dar eu vorbesc serios! Casa are o inimă ... și organe interne. E o entitate vie. Lawrence joaca pe cineva care vrea să fie o mamă. Casa ei? Ce se întâmplă atunci când fanii adoratori se grăbesc să-l vadă pe Bardem? Vizitatori nedoriti cu toții! Ei distrug casa și împiedică munca lui Lawrence. Acest lucru nu trebuie să mai continue. Pentru a umple aceste goluri din viata lor, Bardem și Lawrence concep un copil. Odată cu trecerea zilelor, lista vizitatorilor devine mai mare și mai mare și mai mare. Cam pe la mijlocul filmului, casa devine un mic oraș de hoți și de intrusi. Dupa aceste spuse, mai bine ma opresc, fiind mai bine pentru tine ca privitor, ai incredere. Pentru că dacă ești deja confuz de ceea ce ți-am spus ... nu știi ce este confuz, prietene. 

Cum poate interpreta cineva acest film...Este filmul in care orice este plauzibil. Aronofsky a intenționat așa. El jonglează multe concepte și critici despre viața însăși. Mama, paranoia, faima, claustrofobia, egoismul, pofta, furia, razboiul, pacea, religia, genul, istoria .. Mama! este tot ceea ce vrei să fie și mai mult. Dacă știi asta atunci cand mergi sa-l vezi, va fi foarte foarte bun. Dacă nu, vei urî fiecare secundă a acestui film și nu am cum sa învinovățesc. Este foarte greu de digerat. Punctul culminant al filmului, este o nebunie foarte bine orchestrată. Prin comparație, Requiem for a Dream este aproape în întregime palpabil. O sa stai pironit în scaun și o sa te gândesti: "E cam mult deja. Ajunge. Mama, continua. Wow. Nu se opreste." Dar aceasta este exact ideeal. Aronofsky nu se lasă până când nu te "face mental". Dar cel puțin pentru a ușura o parte din durere, vezi o mulțime de prim-planuri cu Jennifer Lawrence. Cea mai mare parte a filmului este pe fata ei. În viața reală, ea se află într-o relație cu Aronofsky. Coincidență? Nu, nu e o coincidență. Acesta este semnul unui cineast îndrăgostit în mod nebun cu vedetasa. La un nivel emoțional, asta arată. 

Filme ca acestea mă fascinează. Lipsa lor de decor mă fascinează. Reacțiile publicului mă fascinează. În cea mai bună zi a lui Lars von Trier, el nu ar fi putut crea un film ca Mama! .. și dacă ar fi făcut-o, nu l-ar fi lăsat să fie văzut într-un mall. 8/10

Sursa foto: cinemanews2.com.br

Niciun comentariu

Un produs Blogger.