Omul Paianjen in MCU

Văzut bineînţeles la Plaza în Movieplex, cu ochelarii noi 3D foarte practici şi uşori faţă de ce aveau până acum în dotare.

spider man homecoming poster

Avem parte de un Peter Parker în liceu la 15 ani, clasa a 10 a de altfel, care vine din Berlin (de la bătălia cu ceilalţi Avengers) şi încearcă să se adapteze iar la viaţa normală. Avem literalmente scene filmate de el cu telefonul când îi fură scutul lui Captain America pentru că la câteva cadre după, să-l vedem pe Peter, în aglomeraţia din metroul newyorkez. Vedem cum mereu îi da mesaje lui Tony Stark sau Happy Hogan (prietenul lui Tony şi şeful securităţii, îl ştii din seria Iron Man) cum că e gata oricând de o nouă colaborare, dar acestea sunt mereu în zadar. Lucru care pentru un copil de 15 ani (jucat foarte bine de un copil de 19-20) pică destul de prost. Îţi imaginezi cum ar fi să te ia pe ţine un miliardar din liceu, pe motiv că îl poţi ajuta să prindă nişte foşti prieteni super eroi, după care să nu mai primeşti nici un semn de la cineva. Foarte foarte nasol şi aiurea. De unde şi toate lucrurile pe care Peter încearcă să le facă pentru a dovedi lui Tony, că este demn de a fi considerat un Avenger.

Pe lângă toate problemele lui Peter, de a echilibra viaţă de adolescent cu cea de super erou, mai apare în scenă şi duşmanul sau, Vulturul. Unul care are o poveste foarte bună, solidă şi credibilă faţă de toţi ceilalţi răufăcători din universul Marvel. Michael Keaton îşi face rolul şi-l joacă foarte bine pe Adrian Toomes, cu o răutate ce mi-a adus aminte de momentele nervrotice din Birdman.

Fiind un film Marvel avem şi momente comice din belşug, mai ales că vedem şi un film cu liceeni în mare parte. Acestea sunt însă presărate mult mai inteligent prin film decât în Gardienii Galaxiei vol. 2. De aceea mie mi-a părut şi mai bun decât acela pentru că a avut din toate, cât a trebuit şi mai ales când a trebuit. Tony Stark apare cât trebuie pentru a bucura fanii acestuia dar nu prea mult încât să te întrebi dacă filmul trebuia să se numească Iron Man and Spider Man. Vulturul e creat cu cap şi există că urmare a războiului din New York din Avengers 1. Există şi un twist în film inserat la momentul oportun, pe care îl poţi vedea dinainte dacă eşti atent destul. Însă nu poţi, pentru că Tom Holland, Robert Downey şi Michael Keaton îţi iau gândul de la asta.

Pentru toate cele de mai sus cât şi pentru că, aparent Marvel nu pierde deloc teren deşi face filme cu super eroi de 10 ani, îi pot da un 8/10 lejer. Nu e de ratat. Eu unul o să încerc să-l mai văd la IMAX sau 4D.


Sursa foto: pre00.deviantart.net

Niciun comentariu

Un produs Blogger.