Fugi! la acest film. E altfel

N-am mai văzut de ceva timp un horror-mystery şi după notele bune, am zis să-l încerc pe acesta.

get out poster

Get Out, porneşte de la premisa filmului Ghici Cine Vine la Cină, numai că o modelează altfel, adaugamdu-i elemente horror, de mister şi mai ales, conform realităţii din zilele noastre, ceva rasism. Jordan Peele (pe care unii îl ştiu din Key and Peele şi care aici e regizorul) se vrea aici un critic al liberalismului albilor care se văd drept empatici faţă de negri, numai că această empatie se extinde doar până la controlul acestora. Filmul nu se vrea o săgeata către neo nazişti sau alte astfel de "clase", mai ales din America, ci una către acei oameni ce se declara complet lipsiţi de rasism, dar care fac acest lucru doar pentru a-şi păstra dominaţia asupra poporului de culoare, în cel mai prefăcut şi perfid mod posibil. 


Filmul de la început la final e foarte dubios, să-i zic cel puţin aşa. Muzica te duce cu gândul la un thriller plin de mistere al "magicianului" Hitchcook. Mereu aspectul necunoscutului este prezent şi te atrage la fiecare pas. Cumva în acelaşi fel în care îl atrage pe protagonistul filmului. Planul filmului te prinde uşor uşor şi creşte asemenea unui vas sub presiune. Nearatand nimic în mare neregulă, decât atunci când e prea târziu. 

Inteligenţa personajelor e un punct în plus. Faţă de alte filme horror, unde ai o stare de lehamite când vezi un comportament ilogic, aici mereu personajele sunt mănate de o stare de suspiciune. Ceea ce pe mine unul, mă fac să mă uit cu un mai mare interes, văzând că se comportă logic de multe ori şi precaut.

Get Out nu înlocuieşte sperieturile cu glume, cum te-ai aştepta de la un comic ca Peele. M-a bucurat asta. În schimb, le echilibrează cu momente şi comentarii sociale penibile. Eu l-am văzut de 7/10, pentru că a părut ceva fresh în cadrul acestui gen de film. Merită văzut pentru suspansul creat dar mai ales personajele construite.

Sursa foto: foxforcefivenews.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.