Ex Machina

Dupa ce a trecut mult timp de la aparitia acestui film, am ajuns sa-l vad si eu in sfarsit.

Alicia Vikander e un android care pacaleste oamenii

Inceputul imi place foarte mult, pacing-ul e lent la inceput si dupa incepe usor sa creasca exact cum trebuia si cand trebuia. Oscar Isaac joaca perfect rolul unui geniu nebun, izolat de lume care isi satisface toate poftele si cand se mai plictiseste ii este adus Domhnall Gleeson (acestia urmand sa se intalneasca si in Star Wars, dar in parti cam opuse fata de cele din filmul asta) care este un programator la firma lui Isaac. Primeste o camera in superba casa din munti pentru a testa o IA (Inteligenta Artificiala) si a vedea daca aceasta (pe numele Ava) poate trece drept un om sau nu (asa numitul Turing Test).

Incep sesiunile, pentru ca Caleb (Gleeson) are doar una bucata saptamana pentru a o evalua practic pe Ava si a-i da detaliile cat si parerile despre ea, lui Nathan (Isaac). Ca singurii baieti din casa, acestia incep sa se imprieteneasca, trecand peste relatia de patron-angajat si ajung sa petreaca zilele testand si in aer liber, iar noptile la alte teste si bauturi. Ava arata, la fiecare sesiune in parte, un comportament foarte uman, ajungand oarecum sa-i intre in cap lui Caleb si sa o ajute. Apar o serie de situatii si conversatii destul de interesante, care te pot pune pe ganduri si ideea e ca filmul te face sa gandesti si provoaca niste conceptii/idei/opinii. Ceea ce mi se pare o treaba foarte buna.

Nu am sa zic mai multe ca stric plot-ul, care e foarte bun, dar am sa zic ca finalul e putin ciudat pentru mine. Mi s-a parut ca s-a incercat putin sa se arate povestea alungarii din Rai a lui Adam si Eva dar putin data peste cap. Ceea ce noi am fi stricat atunci ca oameni, in dorinta de a cunoaste lucruri noi, s-ar vrea sa se arate si aici, dar nu detaliez, pentru ca as strica mai tot filmul.

Ca urmare a acestui fapt, am ramas doar la nota 7/10 si zic "doar" pentru ca pana la final, filmul e de 8 sigur. Cert e ca e un SF-mistery cum mai rar apar in zilele astea. Daca vrei ceva mai american si "entertaining", vezi un War Dogs sau Dirty Grandpa, nu te uita la asa ceva.

Sursa foto : imdb.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.