Arena Nationala vizitata si in 2016

Cu intarziere de o saptamana, si ceva parca, mi-am adus aminte sa scriu si de vizita facuta pe 2016 Arenei Nationale cu ocazia meciului dintre FCSB si Manchester City.

Am mai fost cu multe ocazii pe stadionul asta, la FCSB v Ajax, Dinamo v Barcelona, Finala Europa League sau Otelul v Man. Utd., fiind doar cateva exemple. Mereu am vazut cam aceleasi chestii :

  • oamenii sunt disperati sa ajunga inainte, ca pe vremuri am impresia, desi acum, fiind un stadion modern, accesul se face destul de rapid zic eu si chiar daca e coada la poarta prin care trebuie sa intri, eu niciodata (nici la Finala Europa League, unde a fost full) nu am stat mai mult 5-7 minute.
  • oamenii inca descopera si se mira de acest stadion desi este deschis de ani buni. M-am uitat acum si vad ca e deschis din septembrie 2011, deci are deja 5 ani. Mai ales la meciurile europene ale FCSB-ului si chiar echipei nationale, inca vad masini cu numere de Arges, Valcea, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Brasov, Constanta samd care sunt parcate pe langa stadion pentru meciurile respective.
poza din peluza
  • preturile de la mancare si bautura sunt exagerat de mari mereu. Trebuie sa "multumesc" celor de la Fratelli care se ocupa de asta pentru acestea. 5 lei un pahar cu suc, 8 lei un pahar cu cola si 15lei popcorn-ul mi se par preturi de film la Cinema City, nicidecum bune pentru Vasile si familia sa din Pitesti (fara suparare pentru cei din oras). 
  • oamenii inca sunt majoritatea prosti sau inculti nu stiu cum sa-i numesc exact, pentru ca pe langa familia lui Vasile de care ziceam mai sus, mai vin 2-3-4 prieteni din clasa medie sau muncitoare sa zic, care injura ca birjarii, mai tot meciul, desi la cateva scaune se afla Ana si Vasilica (fetele lui Vasile din Arges). Nu suntem inca la un nivel la care sa tinem cont de cei din jur, pentru ca poate si altii vin cu familiile pentru stadion, experienta in sine sau cine stie ce si nu sa injure jucatorul x sau y ca prost si in cel fel ii taie capul. Replicile de genul "sa se duca la tribuna 1 sau 2" mi se par la fel de proaste ca si oamenii care le gandesc, pentru ca Vasile, ramanand la el, poate nu are bani sa ia intregii familii bilete la tribuna 1 sau 2 dandu-si astfel un sfert de salariu ca sa nu auda copilele injuraturi. Ar trebui sa isi procure biletele unde poate si vrea, stiind ca este in regula mai oriunde.
  • masinile se parcheaza la Piata Muncii, pentru a gasi un loc sigur de parcare, si se merge pe jos 20 de minute aproximativ, pentru ca parcarea din cadrul stadionului e inca goala. Nu am inteles de ce in 5 ani nu a inceput sa se foloseasca parcarea asta. Poate ma lamureste si pe mine cineva. Oricate locuri ar avea, tot e mai bine decat sa caut loc pe la Muncii sau la Diham. 
  • in speranta de a nu se inghesui la finalul meciului, lumea inca pleaca cu 5 minute inainte desi la iesire, portile sunt larg deschise si toti oamenii (mereu sunt maxim 50.000) ies fara probleme, iar strada care da in Bd. Basarabia, e arhi suficienta pentru toti care ies inspre aceasta. De mentionat ca sunt multi care aleg iesirea dinspre Maior Coravu, deci se cam imparte puhoiul. 
puhoiul de oameni dinspre bulevardul basarabia

Cam astea ar fi pentru mine cele observate ultima oara pe stadion, care mi-au intarit cele spuse mai sus. Le-as multumi celor de Manchester City pentru cele 5 goluri vazute, desi au jucat fara chef (mai ales Aguero si De Buryne).

Niciun comentariu

Un produs Blogger.