Primul meci cu herr Daum selectioner

Am zis sa mai bag si pe aici ceva despre sport. Si uite un prilej foarte bun pentru asta : meciul Romania - Muntenegru de la Cluj.

Jucatorii Romaniei la poza oficiala

Per total mie mi-a placut echipa desi acum, mai mult ca niciodata, m-am convins ca oricine ar fi selectioner, n-ar putea sa scoata mai mult din baietii astia decat daca i-ar imbuiba cu anabolizante pentru a le spori performantele. Chiar daca sunt un sustinator al lui Daum, cum o mai ziceam si pe aici  si mi se pare cea mai buna mutare a FRF de dupa revolutie, nu o sa fiu subiectiv (cred) si o sa ma gandesc sa fac o analiza a jucatorilor nostri din meci. Un articol fix pe ce as fi vrut eu sa relev, mult mai bun decat orice as fi gandit, are colegul Matei Udrea in articolul sau superb de aici. Declar deci forfeit si ma ocup mai bine de ceea ce si ceilalti 23 de milioane de selectioneri stiu cel putin la fel : sa caracterizez evolutia alor nostri :

Pantilimon : mie mi-a placut mult in meci. Chiar daca nu joaca, eu il vad ca o varianta mai buna in detrimentul lui Tatarusanu. A iesit bine si curat in prima repriza la jucatorul scapat singur spre poarta, iar la golul primit nu a avut nici o vina. In rest nu a avut multe faze si cand au fost, s-a descurcat bine fara complicatii. Alaturi de Lung si Branescu, avem viitor in continuare in poarta.

Benzar : cu totii l-am votat cel mai bun jucator din meci prin toate topurile de dupa partida, deci e clar ca a jucat foarte bine. Desi singur, a arat partea dreapta si parca nu-mi venea sa cred ca era un jucator roman sa faca asta. Pastrand proportiile, parca il vedeam pe Dani Alves in anii buni la Barca cand era in fata sa centreze cand trebuia si in aparare la nevoie.

Moti : a jucat binisor zic eu, desi e liderul selectiilor fara jocuri la nationala, mi s-a parut mult mai sigur ca Grigore si in afara de greseala mare de la golul primit, a facut un meci bun. Numar zilele pana cand cuplul Chiri-Gardos se va reface la nationala.

Grigore : mie unul, acest jucator, nu mi se pare destul de bun incat sa joace titular la nationala. Mereu i se vad limitele si nu are constanta in pase. Si nici viteza, da. Acum ma gandesc si ca a prins niste conjuncturi favorabile cu accidentarea lunga a lui Gardos, retragerea lui Goian si chiar neconvocarile lui Radu Stefan si Sapunaru. Mai ales daca e mereu chemat cu Gaman (care mie mi se pare mai bun) si joaca sub 3 antrenori tot el, ma face sa zic ca poate chiar are ceva in plus fata de acesta pentru jocul nostru.

Filip: iarasi chemat in lipsa de altceva, a prins un culoar bun cu neconvocarea lui Rat si accodentarea lui Tosca, pe care l-as vedea titular in banda stanga a apararii(fiind postul sau mai bun decat cel de central). E putin haotic, se pierde cu firea si se vede ca nu e obisnuit cu meciuri asa mari. Un progres totusi aratat fata de Euro, care s-a vazut ca a fost o palarie mult prea mare pt el.

Hoban : unul din cei mai slabi jucatori, a jucat un rol pe care nu-l stapaneste bine deloc. Aici poate e si vina antrenorului care a incercat ceva cu el facandu-l sa urce asa mult cu mingea si cautand pase, lucru care-i e enorm de greu lui, fiind un jucator dupa mine strict de recuperare. Varsta, pe langa toate il face un candidat serios la banca de rezerve. Asteptam deci ca Pintilii sa vina mai rapid pentru ca inca e nevoie de el.

Sapunaru : jucat la mijloc de anul trecut de Edi Iordanescu, in acest meci, nu mi s-a parut sa faca o partida buna mai deloc. Mai ales ca a faultat asa usor in faza din care am primit gol. Se vede ca nu e locul sau acolo dar si ca pentru a fi fundas de banda nu mai are viteza si calitatile necesare. O idee ar fi sa fie incercat si fundas central daca e sa fie nevoie in curand. La mijloc deci nu-l vad solutie de nici un fel cum nici aici nu a fost stralucit.

Bicfalvi : m-am bucurat cand am vazut ca e titular, mai ales ca se vede limpede dupa cum atinge mingea si da pasa mai departe. Dupa ce m-am bucurat, m-am mirat sa-l vad in banda dreapta ca aripa. Stiam ca a urcat de la inchidere fosrte mult in ultimii ani si a facut-o foarte bine. Dar in dreapta nu jucase parca deloc, nici de curand la Dinamo. O evolutie deci foarte stearsa si pur si simplu, in multe faze, nu mai stiam daca e pe teren sau nu. Mai bine era un Torje sau Maxim dupa ce am vazut acest joc.

Stanciu : eu zic ca a jucat bine. Nu foarte bine dar ceva mai bine decat spune presa. A incercat prea mult sa fie folositor celor din fata si prin aceste precipitari, a aratat ca inca are nevoie de ajutor. E totusi la a 8 selectie din martie incoace. La 23 de ani. E cam mult pentru orice fotbalist roman promitator de la Hagi incoa zic. A dat totusi pasa de gol care merita mentionata.

Stancu : evolutie obisnuita deja a lui Stancu. Nu a excelat cu nimic fata de restul echipei dar nici nu poti spune ca a jucat prost. Parca da pasa si fuge in padure dupa sa nu poti zice ca l-ai vazut gresind cu ceva dupa acea pasa. Ar trebui mai mult tupeu si curaj in joc, daca vrea sa faca. In conditiile astea eu nu l-as mai incerca mult in postul ala si nicicum in primul 11. Alternative pot fi Tanase, Bumba.

Andone : imi place mult cum se zbate, desi e mereu izolat in fata chiar daca acest 4-2-3-1 (care Romaniei nu se potriveste deloc) asta presupune. E genul de atacant gen Costa cate mereu cauta sa-si faca loc si loveste, trage, impinge pentru asta. Daca ar avea ajutor de la un alt atacant sau macar 2 mijlocasi ofensivi in spatele lui, gen Stanciu si Maxim/Bicfavi (dar avansati bine; practic varfurile 2-3 la atacuri prelungite). Vreau sa se bata cu Alibec si de nu, Puscas, pentru loc. Si sa castige Romania !

Schimbarile :

Popa : viteza si cam atat. Chiar daca a dat gol (care ar fi fost marcat de oricine de acolo), raman la parerea ca nu are ce cauta la nationala. E doar Banel v.2016.

Torje : jucat aripa stanga, nu s-a vazut deloc si acolo se vede ca nu e locul sau.

Keseru : a scos penalty-ul si pentru cele 6 minute jucate, e destul.

Deci e clar din cele de mai sus, ca remarcatii mei ar fi Benzar clar, pe primul loc, dupa care Stanciu si Andone. Sper ca dupa ce ne revine linia de centrali cu Chiri si Gardos si gasim o solutie pentru a-i juca pe Stanciu, Maxim si Bicfalvi (pe pozitii folositoare) cat mai mult impreuna, vom arata altfel.

E normal sa fie atatea greseli pentru un antrenor caruia nu i s-a dat nici un meci amical totusi inaintea debutului acestor preliminarii. E normal ca jucatorii sa nu inteleaga totusi 100% din ce doreste un antrenor neamt, cu metode pe care multi nu le-au intalnit pana acum si deci sa aibe anumite carente in joc, dupa doar 2?! sau 3 antrenamente sub comanda lui. E normal sa avem si ghinionul asta prost care apare dupa ce dam gol si iar dupa ce primim o lovitura de pedeapsa.

De final, se putea mai bine clar, dar dupa meciurile noastre de la Euro, e clar ca puteam si mai rau. Si cu toate greselile lui Daum de pozitionare a unor jucatori, eu zic ca am jucat muuult mai bine ca in ultimele 2 meciuri din Franta ( pentru ca meciul de deschidere, a fost un accident, s-o recunoastem). Avem nevoie de rabdare, ceva inimaginabil pentru suporterul roman si putine accidentari ca restul sunt sigur ca le face mister Daum! Viel gluck herr Christoph.

Sursa foto : dolce-sport.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.