Aglomeratia de luni de la Piata Unirii

Prima zi de scoala aduce o noua aglomeratie la metrou. Inca o data, se vede (pentru a cata oara?!) ca metroul si statiile existente sunt neincapatoare pentru fluxul mare de calatori ai acestuia.


Venind de la Pacii la Unirii, am avut parte de un metrou plin deja din statia Gorjului. Lumea se imbulzea si bineinteles, tot mai multi cautau sa se urce, desi vocea din difuzoare anunta ca va mai sosi un metrou in 3 minute. Romanul nu e fraier sa se increada in astfel de zvonuri... Ce-i in mana, nu-i minciuna, deci mai bine te inghesui in cel din fata ta, decat sa astepti un presupus metrou in 3 minute. Asta daca vine in 3 minute. Poate mintea vocea aia si venea, Doamne fereste, in 4-5... Pierdeai jobul pentru ca era a 5 oara cand iti suparai seful si se umplea paharul. Ce te faceai atunci?! Fara job si venit pentru familie, ajungeai sa lucrezi la KFC sau cine stie unde... Asa ca, nu-ti pierde jobul pentru ca ai fost fraier si ai asteptat un metrou in plus, baga-te acolo in multimea de oameni, pe toti dracii!!!

Revenind la poveste si ajungand pe peron la Unirii, am vazut asta: 

peronul de la Piata Unirii !

 si mi-am dat seama ca o sa intarzii mult. Coada era imensa dupa cum vezi, incepand de la scari si se continua pana la cele rulante din pasajul catre cealalta magistrala.

imbulzeala era la ea acasa pe culoarul catre Piata Unirii 2

 Am facut cam 10 minute de cand am coborat la Unirii 1, pana cand am ajuns la Unirii 2. Putin cam prea mult, totusi.

Ar trebui facut ceva, pentru ca lumea sa nu se simta ca vitele la abator, coborand/urcand in sir catre scarile rulante zilnic. Metrouri mai dese sau ma rog, varianta mai scumpa, mai multe magistrale pentru a prelua din harmalaia asta numita Pacii-Unirii, ar fi super indicat. Dar noi stam cu o magistrala noua, cat a stat Ceausescu sa faca toata reteaua actuala a Metrorex, deci ce sa mai discutam ?!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.