Horror, Thriller, Debut Regizoral - Bila Alba John Krasinski

John Krasinski, tipul ăla glumeț și amuzant din varianta americană a The Office, s-a gândit să scrie, regizeze și joace într-un film. Nu numai asta, dar a zis că e o idee bună să o ia și pe nevasta lui, Emily Blunt, pentru a juca rolul...nevestei lui din film. Eu zic că s-a gândit foarte bine, având în vedere ce-a ieșit.

A quiet place poster

Păstrând acest trend de persoane cunoscute în urma unor roluri comedice, care apoi merg în partea total opusă și crează un thriller-horror foarte bun, Krasinski, ca și Jordan Peele, face acest lucru promițător de bine. Un film foarte original, cum rar mai poți spune asta în zilele noastre despre ceva din America, mi-a captat atenția de la început și m-a ținut lipit de scaun până la final.

Filmul spune povestea unei lumi post apocaliptice, răvășită de niște creaturi misterioase, care își găsesc prada (oamenii, normal) strict după sunet. Noi privitorii, urmărim o familie care încearcă să supraviețuiască în liniște totală în această lume foarte sumbră.

Identitatea filmului constă în faptul că există foarte puțîn dialog și cam orice fel de audio. Sincer, nu am mai văzut așa ceva încercat, dar mă gândesc că e foarte probabil să se mai fi facut (lăsând la o parte filmele mute) însă cu siguranță, nu la această scară. Iar nivelul asta la care s-a încercat acest lucru, a funcționat uimitor de bine din punctul meu de vedere. 

Actorii sunt foarte buni, probabil a ajutat mult și legătura reală între John și Emily, cinematografia e fantastică și povestea este foarte bine scrisă. Un film plin de tensiune, la care fără să-mi dau seama, mă trezeam extrem de încordat, cu pumnii strânși, anxios ori strângând puternic brațul scaunului din cinema. Lucru care m-a bucurat enorm și pe moment, dar și după. Singurele lucruri negative ar fi câteva câteva momente gândite mai slab decât se puteau, dar aici nu merită să dau spoilere. 

Filmul deci merită lăudat cât se poate, deși nu e nici pe departe perfect, este totuși un spectacol și o adevărată reușită. Iar dacă n-ai ajuns să-l vezi, tre' să faci ceva în legătură cu asta! Neapărat. Eu îi dau un 8/10, deci valea la cinema sau la Diverta/ Cărturești să-l cumperi.

Sursa foto: Youtube.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.