Avengers: v2018

A trecut ceva timp de la el, știu, însă trebuie să trec puțîn prin el că nu se poate altfel. A fost la vremea la care a apărut, cel mai bun film Avengers de departe (spun la vremea lui, pentru că între timp a apărut Endgame, știu, nu am trăit în trecut sau ai parte de-o eroare când citești asta). O realizare excepțională care cumva te lasă in egală măsură satisfăcut, dar și dornic să vrei mai mult, un film care este cea mai bună aventură pe care franciză asta a pus-o pe marile ecrane.

avengers inifity war poster

 Omul de rând, cel care oricum a cam ajuns la majoritatea filmelor Marvel de 10 ani, va sta la coadă și la acest film. Poate chiar de mai multe ori (da, da, eu am fost de 3 ori la film). Deci atâta timp cât nu este lung (ca durata), are un echilibru între momentele comice și cele de acțiune (nu ca GotG vol. 2), iar CGI-ul + luptele arată bine, faptul că filmul este un succes, este evident pentru toți.

 Tot ce trebuie să știm este că Thanos, un semi-zeu mov, apare în prim plan pentru a colecta personal cele 6 pietre ale Infinitului, pe care le-ai văzut sau despre care s-a discutat până acum, aproape în orice film Marvel. Josh Brolin face un super rol, deși în mo-cap, iar Thanos, pe care l-am mai văzut doar așa pe ici pe colo, este actorul principal al acestei prime povești. Prin această prezența atât de activă, el da și un motiv tuturor celorlalți eroi să se întâlnească și unească împotriva lui. Mă rog, mai puțîn cei din show-urile Netflix, dar na, aparent a fost o direcție spre care nu s-a dorit a merge. 

Fanii acestui film, nu-și doresc o dramă cu nunante politice sau cine știe ce mesaj ascuns. Ei vor fan service și asta primesc aici. Vor să vadă cum se întâlnește Dr. Strânge cu Iron Man și ce discuta, ce părere are Spider Man de Gardienii Galaxiei, cât de retard pare Star Lord în ochii lui Tony Stark sau cum rezistă Hulk într-un schimb de pumni cu Thanos. Vor să vadă lupte exagerate între Thanos și super eroii noștri, precum au văzut doar în revistele de comics până acum. Noi toți fanii, primim aceste cadouri de la regizori și scenariști, dar și muult muult peste ce sperăm.

Că să închei, Avengers: Infinity War, este de departe cel mai întunecat film Marvel și se termină la fel de întunecat. Deși e incomplet, cumva, acest lucru sigur i-a frustrat pe mulți. Nu și pe mine. Un film foarte bun, care indiferent de continuare, poate fi privit că unul de sine stătător care deși are multe caracteristici de blockbuster Hollywoodian, nu le bifează fix pe cele la care te aștepți. Un 8/10 meritat cu vârf și îndesat.


Sursa foto: screenrant.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.