RagnaRock, Hartie si Foarfece

Thor-ul nou de la Marvel este în primul rând exact cum credeam: amuzant. Se pare deja că studiourile Disney au abandonst complet un scenariu bun și tensiunea în detrimentul comediei, indiferent cum vine ea.

posterul filmului Thor Ragnarok, partea a 3 a

Mi se pare oricum că Thor a încercat ceva nou aici față de precedntele 2 filme și din cauza a ce dorește Marvel acum. Fiind așa “light” îmi pare că poate merge de minune cu Infinity War, atâta timp cât acesta ar fi foarte “dark”.

Filmul abundă în momente hilare cu Chris Hemsworth în prim plan, lucru menționat și de regizor de la bun început. Partea aceea mai mitologică și shakespeariană, imaginată de regizorul primului Thor, dispare complet. Aici se merge pe amuzamentul către extrem, cu glume din toate părțile: eroi principali sau secundari, personaje negative, comic de moment, comic neașteptat. Mi se pare că oamenii ăștia nu se plictisesc de atâta comicaraie, nici nu mai știu cum să-i zic. Când a apărut Man of Steel și BvS chiar, toți au fost disperați că s-au luat prea în serios și că nu era un moment comic domne. Ei bine, aici nu prea ai momente serioase de atâta amuzament. Sigur, ai acțiune și lupte, că doar e blockbuster, dar ceva serios pus cap la cap, cred că nu depășește 15 minute în total, asta la un film de 2 ore.

E frumos, vine Apocalipsa în Asgard (și aici abundă cu caterincă deja demnă de Scary Movie: apropo-uri la funduri[ass]) și Thor are nevoie de Loki și Hulk pentru a-și salva planeta și semenii. Hella, zeița Morții și cea care ascunde un secret teribil în spate, vine să distrugă planeta lui Odin. După o scurtă lupta, vizibilă și în trailer, Thor (și Loki) ajung(e) pe o planetă destul de dubioasă condusă de un dubioso-amuzanto-metrosexual. Acesta îl transformă în gladiator și îl pune să lupte cu Hulk. Treaba mișto de aici a fost că îl vezi pe Hulk vorbind destul de mult. Trebuia să fie și el menționat la personaje zic. Măcar la fel ca Mark Rufallo.

Nu mai am ce detalia pentru că stric surprizele, atât cât sunt și merită măcar astea. Dar dacă te-ai plictisit de atâta comedie, nu e neapărat vital să-l vezi în cinema zic. Eu credeam că mai prind ceva ponturi, scene sau vreun apropo la Thanos/Infinity War, dar nimic. Mă miră nota prea mare de pe IMDb, pentru că eu îi dau doar 7/10 totuși. E funny și într-adevăr, e funny în alt fel mai bun decât disperatul de Guardians of the Galaxy vol.2, dar oricât încearcă să pară mai indie și diferit, tot rămâne în tiparul Marvel/Disney.

Sursa foto: giantsizeteamup.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.