Un anime in 3D: Gantz: 0

Animația 3D inspirată din manga-ul cu același nume, acoperă foarte fidel capitolele scrise de Hiroyo Oku. Poate nu are profunzimea adaptărilor după Ghost în the Shell sau Akira, dar e foarte distractiv dacă îi pot spune așa și extraordinar de bine animat.

posterul filmului animat Gantz zero

Ca să încerc să fac și pe cineva din afară să fie interesat de acest film am să zic asta: este vorba de un extraterestru care aduce împreună într-o camera oameni care au fost pe punctul de a muri în accidente, le dă niste arme și costume speciale pentru a lupta cu diferiți extratereștri/monștri ce apar în zone ale Japoniei. Dacă înving aceste creaturi, primesc puncte, iar la un număr de x puncte, își pot primi viața înapoi. Mda. Ceva ce putea să iasă din capul unei persoane numai din est :)

Motion capture-ul este la cel mai înalt nivel văzut de mine până acum. Cu mult peste filmele acela Final Fantasy, Halo sau Resident Evil. Cu siguranță va fi un punct de referință pentru viitoare producții asiatice de genul.

In rest, e pur și simplu un film de acțiune, cu destul de mult gore și innuendo-uri sexuale. Dar ce acțiune. Nu cea de Hollywood ci mult mai calitativă și desenată altfel. Trebuie să fii deschis puțin cu el și să-i acorzi o șansă, dacă nu ai mai văzut așa ceva înainte pentru că eu zic cu mâna pe inima că merită lejer. Pentru cei (puțini) ce știu despre ce e vorba, măcar din anime-ul din 2004, aveți ceva super mișto de vazut!

E un subiect matur, cu acțiune și violență presărate cu puține fete cu sâni mari, pentru că e o animație japoneză totuși. 8/10 și sper maxim să mai facă și alte segmente din manga în acest fel.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.