Justice League e aici

Așteptam filmul ăsta de când eram mic și am văzut în desene că Batman se întâlnește la un moment dat cu Superman. Mai ales după posterul pus bine și în I Am Legend! Hai să incepem!!!

Justice League poster

Fată de BvS, aici toate personajele sunt mai bine trasate. Era clar că după ce BvS a fost criticat pentru că s-a luat prea mult în serios, iar WW a avut un echilibru și o poveste bine spusă, trebuiau oarecum să meargă și cu acest film în direcția asta. Doar că nu puteau din prima, pentru că păreau prea disperați/inspirați de Marvel, sau pur și simplu nu au vrut.

Intra în scenă Flash. Cel care aduce fazele comice. Dar nu singurul. Aici avem și un Aquaman (fără spoiler sau ceva am să fac referire la o faza cu el și lasoul lui Diana Prince). Acesta pare un rebel fără cauza care nu își ia în primire rolul de protector/prinț/șef/ce o fi, al oceanelor. E clar că mai marii studiourilor au cerut că tonul filmului să nu mai fie așa gri. Plus că a mai fost adus și Joss Whedon (regizorul și scenaristul de la Avengers 1 și 2) pe lângă probleme personale ale lui Zac Snyder. Nici Steppenwolf nu e strălucit. Îl știm cu toții din desenele animate Justice League de când eram mici. E clasic. Ce poți face cu un personaj negativ așa de simplu și clasic? Mai nimic. Sau mă rog, nu mai mult că acum. Sigur, puteai să rosti să-l aduci în prezent, cu un upgrade că cel al lui Scarlett Witch sau Quciksilver din Avengers. Numai că DC nu-și permit asemenea chestii acum când franciză nu e într-un punct bun. Marvel poate. Aia e. Mai departe! Cyborg e personajul cel mai trist și la propriu și la figurat. Superman apare și el, cum nu mă așteptăm să reapară. Dar na. Aici iar mi s-a părut un risc pe care studiourile l-au luat și a cam fost rateu. Franken-Superman (o să vedeți de ce) este ceva de care ne puteam lipsi. Se pare că pământul ăla de se ridicase de pe coșciugul sau la finalul Batman v Superman, a fost doar niște fum în ochi. Rateu, da.

Mi se par și efectele cam slabe uneori. Adică Steppenwolf e dubios cu aspectul sau de vikingo-țap, Cyborg e iar evident CGI în multe dați și Flash la un moment dat când aleargă, parcă e clar pe o bandă la Worldclass :)

Lasand astea la o parte, scenele de acțiune sunt făcute exact cum trebuie și aici mă gândesc la cea de la început cu Wonder Woman când salvează niște ostateci, luptele cu Steppenwolf (ambele). La asta e bun Zac și Joss.

Din păcate se vede că au tăiat ceva faze din film, aici influența celor de la studio mi se pare aiurea. Sunt unele momente în film în care eroii sunt prinși într-o chestie și după, imediat îi vezi plecând către altceva ca și cum treaba s-ar fi rezolvat deși privitorul nu vede nimic concludent. Probabil că o să vedem Director’s Cut, care va fi la fel de diferit ca și în cazul BvS, în câteva luni insă. Mi-a plăcut maxim și că au inclus puțin din coloana sonoră a lui Batman din 1989. Superb Danny Elfman!

Daca nu te duci cu așteptări mari (deși eu, că fan Batman din 92, nu aveam cum să nu mă duc așa) și pregătit pentru ceva mai light, o să ai o surpriză plăcută. Dacă vrei ceva gen Avengers, cu dezvoltare perfectă a personajelor, acțiune fără greșeală și CGi perfect, o să fii crunt dezamăgit. E amuzant, plăcut și ceva de vineri după muncă. 7/10

Sursa foto: technobuffalo.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.