Recenzie la Omul din Intuneric?!

Don’t Breathe sau Omul din Întuneric, cum e tradus (prost) la noi e cel mai apropiat lucru de un film al lui Hitchcook în zilele noastre.

Don't breathe poster

Avem trei inși, hoți cum ar fi, dar găinari mai exact, care vor să spargă casa unui bătrân orb, auzind că acesta are o avere ascunsă în ea. Numai că, spre surprinderea lor, bătrânul nu este așa neajutorat pe cât pare.

Ideea filmului e foarte mișto și simplă, iar execuția e de multe ori foarte bună. Vezi un thriller cu elemente horror. Momentele tensionate sunt foarte dese, mai ales după ce tinerii intră în casă. E foarte bine creată și expusă această tensiune și experiență de intrare într-o casă străină, unde nu știi ce te așteaptă, mai ales dacă este și cineva în ea.

Partea negativă e că, în ultimul act, filmul îți aruncă ceva în față, o informație care putea să lipsească și, încercând să devină mai intrigant și să treacă peste simplitatea care a mers foarte bine până atunci, se complică inutil și...se strică puțin, da.

Foarte bună alegerea lui Stephen Lang pentru rolul de bătrân orb. E tipul rău din Avatar de la sfârșit, pentru cine nu știe. Îmi place și ce face cu personajul pentru că la început pare un bătrân orb și fragil, iar după ce vezi că bănuiește că are hoți în casă, se transformă într-un monstru. Și face asta așa mișto din punct de vedere vizual (culmea) deoarece are foarte puțin replici în film! Vreo 13 la număr doar.

Eu o să-i dau un 7/10 pentru că mi-a plăcut foarte mult, cel puțin o jumătate din el și e de văzut pentru fanii de thrillere.

Sursa foto: thisisinfamous.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.