Continuarea decaderii PdC

Au trecut anii peste franciza Disney, universul Piraților din Caraibe cât și peste căpitanul Jack Sparrow și e mișto că au luat asta în seamă. Salazar, care a murit și a devenit blestemat din cauza unui tânăr Sparrow, gen CGI Depp, vine acum după piratul nostru. Și mai apare un tip tânăr care caută tridentul lui Poseidon pentru scopurile sale personale secrete, după cum obișnuiește orice film din această sagă.

posterul filmului PIratii din caraibe - razbunarea lui Salazar

Javier Bardem e mișto că personaj negativ aici. Foarte intimidant, cum de altfel e și în Skyfall sau No Country for Old Men. Vezi cum tânărul Jack îl păcălește pe acesta și devine faimosul căpitan Sparrow dar asta apare și în trailer deci un minus aici.

Actiunea se complică ușor ușor, până când, dacă nu ești odihnit sau într-o zi liberă la film, îți e și greu să urmărești intriga. E aproape la fel de inutil ca și Pirații din Caraibe 3, unde pur și simplu nu mai știai câte fire narative sunt și ce logică au. Aproape zic. Apare și Barbossa că na, trebuie un Geoffrey Rush, o vrajtoare, niște soldați ai regelui sau cineva dintr-o instituție oficială pe urmele lor,

Trebuie zis că Jack Sparrow din acest al 5 lea film este în alt punct al vieții decât Jack din primul film. Se și vede după acțiunile și fazele per țotal din cele doua filme opuse: în primul, el părea un pirat stupid, fără minte și care se ghida după noroc. Asta până când i se vedea planul mare concretizat și toți rămâneam uimiți, cu atât mai mult cei din film. Acum însă, pare că orice reușită din film, este din cauza norocului sau a ajutorului altora.

E un film de acțiune ok, amuzant, prea mult după mine, dar hei, așa e Disney văd, în francize de succes după un timp. E ceva din primul film ce nu au mai nimerit în următoarele sau din ce în ce mai puțin să nu fiu chiar rău. 6/10 cu indulgență pentru bătrânul Jack. Hip hip hurray!

Sursa foto: linkedin.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.