Daum nu vrea sa supere pe nimeni si ramanem fara victorie acasa

A trecut şi meciul cu Danemarca şi încă un egal peste noi. Ce să facem acum? Fuse şi se duse. Am făcut o repriză bună şi una dezastruoasă. Ăştia sunt ai noştri. Mereu sunt de aşa natură.

echipa nationala, inainte meciului din Cluj cu Danemarca

Dar totuşi pe mine mă deranjează toată lumea asta, care pe semne că aşteaptă semi-eşecuri de genul, pentru a sări în cârca lui Daum. Repet, eu sunt un simpatizant al sau. Cum dracu se face că toţi apar după egaluri sau înfrângeri să comenteze orice chestie posibilă? Mi se mai pare super super dubios faptul că, se găsesc toţi acum să zică că un selecţioner român ar fi (mai) bun şi că şi ai noştri sunt buni dar nu s-a ales aşa. Păi ba nene Rednic şi nene Reghe şi nene Răducioiu şi nene Prunea şi nene Marica şi nene Popescu şi nene Dinu şi nene Stoichiţă şi câţi mai sunteţi comentatori aşa, nu am avut băi oameni buni numai din ăştia? Cum era unu nou, ăla era perfect, dar după 1-2 meciuri slăbuţe, era corupt, avea interese că Piţi să ia comisione prin promovarea de jucători la naţională, nu era pregătit că Hagi sau era depăşit că Iordănescu, iar Lucescu făcea selecţia proastă. Fiecare avea o buba pentru care era taxat, dar acum uităm totul, pentru că e 'neamţul ăla drogat' aici...de ce va f**e grijă aşa de el că ia banii aia? Îi fură sau ce? Îi ia pe merit băi nebunilor că stă în ţară şi merge la meciuri mai mult decât o făcea Piţurcă sau Iordănescu, care trimiteau secunzi. Omu merge şi în Spania la meciuri după stranieri şi în Italia, dar presupun că legat de asta, cârcotaşii pot zice că ar cheltui prea mulţi bani de la Federaţie şi să mai stea pe aici. Se poate, la noi orice e posibil.

Mie unul îmi plac multe la herr Daum, dar chestiile principale sunt:

  • merge să vadă jucători cât poate de des, cum am zis şi asta e un lucru foarte bun
  • promovează tineri cum nu a făcut nimeni până acum la naţională. Mereu am amânat aspectul asta cu orice selecţioner avut, pe motiv că putem să ne calificăm la turneul respectiv, iar când nu ne calificăm, apăreau 2-3 inşi tineri maxim, maxim şi aai erau. Mi se părea mereu aşa trist, că ultimul om care a mai avut cojones să bage mai mulţi tineri odată în teren, până la Daum, a fost Boloni. A promovat de la Viitorul şi nu numai, o groază de jucători,
  • face selecţii pe merite şi nu în altfel. Am început să văd din ce în ce mai puţini jucători la naţională care nu joacă la clubul lor. Nu mai e că pe vremuri, când aveam atacant titular la naţională deşi el nu avea echipa sau aproape jumătate din titulari nu jucau la echipele lor. Chiar dacă a fost o repriză secundă slabă cu danezii, absolut întregul prim 11, a fost introdus pe merit, pentru că jucătorii sunt titulari la echipele lor şi o fac chiar bine. Când a mai fost asta? Mai ştie cineva? 
  • deşi nu are timp, s-a înhămat la ceva foarte greu pentru orice străin. Dar o face pentru dragostea meseriei lui şi pentru bani logic. Dar cine nu munceşte pentru ei? 
  • a învăţat din greşeli pe parcurs. Îmi place asta foarte mult la cineva. A făcut greşeli, mai ales fiind nou şi necunoscând fotbaliştii, dar a învăţat din ele. L-a pus pe Grigore căpitan, a încercat să schimbe formulă de joc, l-a încercat pe Bicfalvi pe un post nou. N-a reuşit cu ele, a observat şi ghici ce? Grigore nu mai joacă titular, formulă de joc a mai fost schimbată (mai ales că 4-4-2 îmi pare un sistem expirat şi 4-2-3-1, eu unul, cred că nu e pentru noi încă), iar jucătorii ce nu au dat randament, nu au mai apărut, fără tam tam şi can can-uri. A renunţat şi la bătrâni, mai ales Raţ, Sânmărtean, Hoban şi urmează şi Pintilii. Apar în schimb: Cojocaru, Benzar, Tosca, Răzvan Marin, Stanciu titular de drept, Bicfalvi iar, Rotariu, Hanca, Alibec, Ivan, Ţîru, Vatajelu, Nedelcu, Maxim. Deja îmi par foarte mulţi. ÎN NICI UN AN TRECUT!! 

Eu prefer să mă axez pe aceste plusuri, pentru că sigur, are şi minusuri domnul, dar în nici un caz, că cele ale predecesorilor săi. L-aş lasă să ne ducă pe drumul asta gândit de el, pentru că omul ABIA DE ACUM se obişnuieşte şi el cu jucătorii şi felul lor de a fi, ştie cine chiar e capabil să ducă o calificare mai departe şi mai ales, formează o echipa, chiar dacă ar fi şi pentru Euro 2020. Ar fi frumos să ne şi conducă acolo. Dar nu că ar fi românii vreun popor recunoscător.

Înverşunarea cu care e atacat şi constanţa acestora, mă face să mă gândesc în continuare că omu strică ceva combinaţii în fotbalul românesc pentru că nu mai cheamă un Tănase, Torje, Niţă, Sânmărtean sau Tamas (cum erau debilii care îi cereau pe ultimii doi în toamna trecută). Să nu uităm totuşi un lucru: nu suntem Brazilia şi nici Argentina. Nici atât, Olanda, Germania sau Italia. Chiar dacă i-am bătut pe olandezi din noroc la Constanţa cândva sau pe nemţi acu x ani pe Giuleşti şi cu Italia abia am remizat. În meci oficial, orice echipa mare ne face praf. Condiţiile lor şi calitatea jucătorilor nu am avut-o nici cu marea Generaţie de Aur. Şi atunci jucăm prost în dese rânduri. Doar aveam jucători mai talentaţi şi mai mulţi. Deci, aveam şanse mai mari să fructificăm o lovitură, un aut, un corner. Acum tre să muncim. Ce e aşa mirare că ne bate Polonia acasă? Oamenii au avut un ghinion mare la Euro cu Portugalia că puteau juca şi finală. Noi să ne bucurăm că avem jucători care pleacă iar în vest şi nu în est! Când om avea şi noi jucători la echipele din prima jumătate a Bundesligii, La Liga sau Premier League, atunci să ne plângem că pierdem.

Deci, ar fi bine că Burleanu, să-i prelungească contractul mai rapid lui Daum, pentru că altfel să se poată linişti şi aceşti trepăduşi care comentează într-una pe la televiziuni, cum că selecţionerul trebe să plece. Sa fie linista necesara inainte si dupa fiecare meci la nationala, dar mai ales linistea meritată de om.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.