6 ani de Color cu Marshall Jefferson

Îmi place genul house. Nu a fost punctul meu de plecare în contactul cu muzică electronică. A fost mai degrabă cel electro, ce, pentru cunoscători, era miercurea la Expirat, cu Marika, Unu, Junkyard, Miki sau D-Laid. Uşor din asta am făcut tranziţia în Web, unde puteai prinde, în funcţie de seară, practic orice gen de muzică electronică. De acolo, şi mai uşor am început să caut muzică electronică cât mai diversă şi să-mi stabilesc muzică house în primele 3 genuri îndrăgite. Artişti că Mark Farina, Frankie Knuckles, Juan Atkins, Jesse Saunders, Theo Parrish, Larry Heard, mi-au făcut că sunetele lor, să pară cumva mult peste restul genurilor ascultate. 

Marshall Jefferson la Bucuresti


Aşa se face, că printre cei enumeraţi mai sus, nu este şi Marshall Jefferson, pe care să fiu sincer, nu-l ştiam decât pentru piesa lui din 1986, Move Your Body. Dar pe care, cu ocazia petrecerii de 6 ani Color, l-am descoperit foarte pozitiv în selecţia de piese avute, astfel dispus să ne facă să dansăm. 

6 ani de Color cu Marhsall Jefferson

Am ajuns la Terra Events Hall, puţin cam devreme, ce-i drept, dar numai bine să inspectez şi eu locaţia şi organizarea celor de la Color. Mi-a plăcut treaba cu cardurile (fără extra cost) avute şi pentru care trebuie să răspunzi la nişte întrebări, zic eu, edificatoare în stabilirea accesului tău la aceste petreceri. Alături de posesorul de card, mai pot intra şi 3 prieteni ai acestuia, deci se presupune că dacă acest card a ajuns pe mâna cuiva care iese în oraş, la petreceri bune şi are gusturi bune, şi aceşti prieteni ai săi, vor avea gusturi similare. Pe lângă asta, ca organizare mi-a plăcut că cei de la pază nu stau la discuţii şi, văzând o fată cu doi masculi feroce, intrând la baia băieţilor, persoana abilitată a şi somat-o pe tânără să iasă de acolo. Ştiu foarte bine ce era în băile din Kristal Floreasca şi cum se făceau cozi la cele două uşi chiar şi din baia de băieţi. Dar asta era acu 10-15 ani, acum sunt mai mare şi îmi place ordinea şi păstrarea ei în detrimentul haosului preferat atunci. Sistemul de jetoane iarăşi e ok, mai ales la petreceri de genul, unde ştii clar că nu vine puhoiul ca la Ricardo, Sneak sau Solomun. Am avut experienţe proaste la multe Mission-uri (am mai relatat si aici despre asta), unde stăteai la coadă şi o ora să iei jetoane şi după încă juma de ora minim şi pentru băuturi. Aşa că eram reticent, dar văd că la evenimente de o amploare mai mică, e chiar ok să ai jetoane. 

Am stat până pe la 3 am impresia, aşteptând un prieten să vină, şi să-l bag înăuntru. Pot să zic că muzică lui Oktopus şi mai ales, Marshall, a fost foarte bună, cu mici excepţii în setul lui Oktopus, dar na, trecerile la sigur şi fără prea multe "joculeţe" la butoane, nu înseamnă neapărat o greşeală. 

Overall, aveam chef de nişte muzică house bună şi clasică, iar mr. Jefferson a rezolvat această foame a mea. Mersi Marshall, Color şi toată brigada. Mai vin, mai ales la Mark Farina, wink wink :)

Niciun comentariu

Un produs Blogger.