In sfarsit la Therme!

Deşi s-a deschis de mai bine de un an, abia în Martie am ajuns la Therme. Şi nu datorită mie, ci ei :) şi a zilei de naştere pe care am decis s-o sărbătorim la Therme.

Pisca de la Palm din cadrul Therme Bucuresti

Aşadar, am dat fuga, într-o dimineaţă de joi, pentru a ne bucura de ceva linişte pe acolo, la marea oază de ape termale, piscine şi dichisuri de la domnii austrieci, A-heat. Pentru asta, am cumpărat brăţări valabile pentru toate cele trei zone. Am zis să vedem tot, să ştim unde ne place şi unde mai revenim dacă e cazul. Foarte frumos...

Ajungem în parcare şi vedem că drumul până la centru, cât şi parcarea în sine, sunt foarte mari. Fiind joi şi nu weekend, când am auzit că e cam haos, cu parcarea, dar mai ales cu cei mici în zona Galaxy, am găsit şi loc foarte aproape de intrare. Mergând spre aceasta, am văzut, ÎN SFÂRŞIT, şi o parcare specială pentu taxiuri. În care chiar stăteau la rând maşinile galbene. Din Cluj n-am mai văzut aşa ceva: să se şi respecte acest lucru în vreo parcare de centru comercial. Intrarea e grandioasă, cu mici tonomate de băutură şi sandvisuri, cum nu pare în nici o poză, iar casele de bilete clare, uşor de urmat. De acolo se intră direct în zona vestiarelor. Vestiarul ce-ţi e repartizat, este cifra de pe brăţara primită la intrare şi de care trebuie să ai o grijă mare, altfel plăteşti 200lei când ieşi, dacă o pierzi. Aşadar urmezi însemnele către vestiarul tău şi ajungi în zona unde te schimbi şi dusezi. Nu mai zic de temperatura ridicată de cum intri, constant la 29-30 grade, de cabinele de schimb, vestiarele iluminate cu senzor de mişcare sau colorate diferit în funcţie de fiecare zonă: Galaxy, Palm sau Elysium. Nu mai zic...

Începem aşadar cu toboganele de la Galaxy. Pentru primele daţi, sunt foarte mişto, atât ele cât şi piscina, de maxim 1,3m, cu valuri. M-am dat cam în orice tobogan din acela de cel puţin 3 daţi şi mie unul mi s-a părut super. Mai ales că nu erau destui plozi prin jur să facă alte năzbâtii. Am văzut că era şi un bar cu sucuri şi ceva mâncărică. Ceva decent pentru zona cea mai ieftină din complex. Alături de asta am plecat la piscina încălzită la 30 grade şi în aer liber. Ceva mişto cum numai pe la băile termale de după Vâlcea mai auzisem că e. Am vizitat şi piscina principală acoperită cât şi saunele adiacente. Ceva foarte interesant şi unic.

Palmieri si plante de langa piscina de la Palm

Am lăsat Galaxy-ul în urmă pentru Palm şi multitudinea de pomi şi plante din jurul piscinei principale. Era şi aceasta acoperită dar, având acoperiş retractabil, pe perioada verii, este deschis şi oamenii pot face baie cu cerul înstelat disponibil la doar o întoarcere de cap. Totul e superb la Palm, zona de care ne-am îndrăgostit şi la care vrem să mai stăm de acum. Mai ales pentru pool bar-ul imens şi piscina mare care se continuă şi afară cu apă încălzită şi în care te poţi relaxa în şezlonguri cu hidromasaj şi bucurându-te de un pahar de vin sau cocktail. Restaurantul de aici e şi el mai complet decât barul din Galaxy. Avem mâncare şi băutură pentru toate gusturile la preţuri decente zic: o apă e 6 lei, un pahar cu vin e 8-9 lei, o porţie de orez cu pui curry şi mango e 20 lei şi salate sau lipii cu chestii mai uşoare până în 22lei. Au şi cooking station, dacă vrei un burger bun. E tare şi treaba că cei sub 16 ani nu au voie în Palm. O mică prostie îmi pare că ăştia sub 16 nu au voie, dar cei până în 3 ani, însoţiţi, au. Adică sunt şanse să vrei linişte şi desfătare, dar să te trezeşti cu un plânset în cap al unui copil de 2-3 ani care vrea mâncare, îi e foame sau somn...s-ar putea lucra cumva la acest aspect zic. În rest, totul e super acolo şi abia aştept următoarea vizită la Therme unde Palm-ul va fi locul meu.

Trecând la Elysium, am văzut şi acolo ce anume era special. Şi anume saunele. Multe din ele: sauna Hollywood, e un cinema practic, cu mini proiecţii şi temperaturi de 75 grade, sauna Bavaria este plină de lemn şi are 90 grade parcă, sauna de sare, e plină cu...cristale de sare şi două blocuri mari de sare, pereţi de sare şi temperaturi de 45 grade şi încă vreo 3-4 saune. Toate uscate, asta mi s-a părut ciudat. În capătul acestui culoar plin cu saune în stânga şi dreapta, avem o încăpere unde se fac masaje şi o alta cu restaurantul a la carte. Preţurile aici, sunt ceva mai mari, dar şi mâncarea arată mai bine: o supă Bangkok e 23 lei şi un burger adevărat zic ei, cu cartofi e 37 lei. Dar per total, dacă nu vii la masaj, eşti mare fan saune sau eşti chitit pe restaurantul asta, nu îmi pare să merite diferenţa de bani plătită. Adică sunt prea puţine avantaje faţă de Palm, că să meritre cei 20 lei extra. Dar piscina mică şi relaxantă cu seleniu şi zinc este un punct de atracţie totuşi...

La sfârşit am rămas totuşi la Palm şi ale sale şezlonguri din faţă piscinei mari, am servit un cocktail la pool bar (plătit cu brăţară aia scumpă, cum dealtfel, totul se plăteşte cu brăţara pe loc şi cu banii aferenţi, la plecare), am făcut o plimbare pe afară prin apă încălzită şi la sfârşit, ne-am făcut drum către vestiare.

Florile puse strategic sa desparta piscina de zona de sezlonguri

A fost o zi super plăcută şi relaxantă la Therme, în toate cele 3 zone. Fiind joi, am prins liber destul şi la Galaxy. Mă gândesc că într-o zi de weekend ar fi puţin cam insuportabil de plin. Nu prea pare foarte relaxant să-ti zbiere copii în cap, în timp ce tu ai venit la relax. Dar mă bucur că am prins aşa, iar cu nouă oferta, de 35 lei pentru 3,5 ore acces până în ora 11, de luni până joi, chiar e ok. Mă uit pe ultima frază şi pare aşa un sfârşit de advertorial, dar chiar nu e. Aş fi vrut eu să fiu aşa demn de luat în seama. Până îmi mai creşte blog-ul, îţi recomand o vizită aici oricând ai chef de relax, apă, saune, tobogane şi jocuri. Mai ales când le poţi face cu 35 lei.

Am filmat prin multe locuri din cadrul Therme, dar clipul va fi gata în weekend cel mai probabil. Până atunci, trebe să te mulţumeşti doar cu pozele astea simple.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.