2 lozuri romanesti

Începând să dau şanse filmelor româneşti de când cu Aferim, am ajuns şi la comedia asta. Auzisem de la mulţi că 'e mişto', 'râzi de nu mai poţi' sau alte asemenea descrieri 'româneşti', aşa că mi-am spus să nu fiu hater, pentru că românii încă pot scoate comedii bune în afara standup-urilor.

2 lozuri si posterul filmului

După ce l-am văzut în Câini, unde mai pui că şi într-un rol serios şi dramatic, acum Dragoş Bucur joacă în această comedie bună, tind deja să-i zic, o tipologie românească....foarte modernă. De altfel toţi cei 3 principali sunt câte una, că aşa se face acum. Să încep cu primul:
Dragoş Bucur, este Vasile Grămadă, sau Sile. Ahtiat de pariuri de fotbal, într-un orăşel din provincie. Simplu şi la obicet. Următorul este, Dorian Boguţă, care joacă rolul lui Dinel Petre. Numele spune tot. Sper să nu se supere vreun Dinel pe mine dar, din cei 10-15 inşi care intră să citească această postare, mă îndoiesc că e vreunul Dinel. Aşadar, Dinel e un amărât mecanic, care vrea să strângă bani pentru a-şi aduce soţia înapoi din Italia...complicăciune nene...Ultimul dintre ei, este fostul idol al femeilor şi doamnelor de vârsta a 2 a cel puţin, Papi sau Alex Papadopol, care acum îl joacă pe Pompiliu Borş, cel de-al treilea şi ultim însoţitor al acestui trio. El este mai avar de fel şi vede comploturi şi planuri ale sistemului peste tot. Toate tipologiile, mişto, simple şi 100% hilar de româneşti.

Printr-o circumstanţă foarte ciudată, aceşti 3 amici se găsesc în barul de zi, unde se adună mereu şi se hotărăsc să pună fiecare câte 1 leu pe un bilet, pentru a juca la Loto 6/49, unde potul cel mare era de 6 milioane de euro. Pun biletul, trec 2-3 zile, se anunţă numerele, ei câştigă, dar biletul ioc. Încep aventuri, discuţii, întrebări prin vecini, plimbări la Bucureşti, intrări prin efracţie, ce să mai...chestii făcute de români săraci şi disperaţi după atâta bănet. Atât de distractive sunt toate fazele prin care trec, încât mi-aş fi dorit să ţină mai mult acest film. Culmea e că nu ai cum să nu razi, mai ales la aceste glume din sfera socială actuală românească, la care numai noi, că popor, am putea rade.

Deci că român şi om în căutarea unei ore şi jumate aşa, de destindere, poţi oricând să dai play la acest film. Sigur vei găsi ceva amuzant în el. De la mine are 7/10, doar pentru că putea fi puţin mai amplu pe unele părţi şi deci mai lung. Hai că merge România, facem şi noi filme bunicele.

Sursa foto: aarc.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.