Legea noptii lui Ben

Am vizionat filmul cu mari aşteptări după succesele lui Affleck din The Town, Argo şi Gone Baby Gone. Eu pe de-o parte, spun că nu mi s-a părut o deziluzie aşa mare dar nici nu a fost ceva să mă prindă foarte bine în ghearele sale.

posterului filmului legea noptii

E probabil şi "vina" lui Ben, care ne-a obişnuit cu filme peste medie, ca cele enumerate mai sus, iar aici avem un film...în media celor despre perioada aceea sau cu gangsteri. E spus frumos, filmat, jucat, dar nu e nemaipomenit. Mă gândesc aici la American Gangster şi noutatea pe care n-a adus-o...

Revenind, îl avem pe Joe Coughlin, un fost soldat şi gangster crescut în Boston, trimis în Florida de către şeful sau, Pescatore, pentru a avea grijă de afacerile cu băuturi alcoolice. Toate în era Prohibiţiei. Ah, şi cu duşmani ca Ku Klux Klan sau o tânăra propovăduitoare pe acolo prin sud. Tânăra fiind fata şerifului local. Al cărui cumnat era în acel Klan minunat. Deci alambicat nu glumă. Poate şi aici s-a pierdut din farmec, datorită multiplelor fire narative încercate şi concomitente.

Mi se pare destul de probabil că, dacă aveam ceva mai multă simplitate în film, să fi avut parte de ceva mai intrigant. Deci, la mine are un 7/10 pentru complexitatea inutilă pe care a încercat-o să ne facă să credem că e bună.

Sursa foto: blazingminds.co.uk

Niciun comentariu

Un produs Blogger.