Kong, e rapid si la obiect

Am câştigat nişte bilete, 2 la număr, de la Cinemagia, graţie faptului că marţea când merg la film, mi le cumpăr prin site-ul lor. Şi am zis că nu strică şi 2 filme într-o săptămâna. Fiind următorul pe lista, Kong a venit la rând. Mai ales că traileru a fost wow. Filmul în sine, nu e neapărat wow, dar este bun.

Posterul filmului Kong: Insula Craniilor

Pe mine unul, m-au câştigat efectele şi cadrele. Să le luăm pe rând:
Efectele: sunt perfecte. Nu este nici un moment în care să-ţi dai seama că ceva este CGI sau orice nelalocul lui. În absolut orice scenă apare Kong sau creaturile cu care se lupta, totul arată impecabil, de parcă ai în faţă într-adevăr o maimuţă de 30+ metri, luptându-se cu un crocodilo-şopârlă. Im pe că bil!
Cadrele: fiind în era Vietnam, avem numai muzică bună de la cei din film, pusă fix cum trebuie. Jefferson Airplane - White Rabbit când oamenii de ştiinţă Randa şi Brooks intră într-un bar, căutăndu-l pe Conrad (Tom Hiddleston) pentru misiune, Fortunate Son când elicopterele ajung în preajma insulei cu soarele apunând pe fundal şi astea sunt primele ce îmi vin imediat în cap. Pe lângă cadrul cu elicopterele şi soarele pe fundal mai avem iarăşi: elicopterele trecând printr-o furtună, un soldat trăgând într-o soparlo-chestie din aia de pe scheletul craniului alteia, fumul/norii/ceaţa mereu prezente că o dovadă a misterului şi neprevăzutului insulei, tribul de oameni în care Marlow şi-a petrecut ultimii 28 de ani şi culorile acestora de pe faţă şi chiar pozele făcute mereu de jurnalista Weaver. Sunt nişte imagini care îmi plac enorm şi mie unul, îmi fac filmul foarte plăcut.

Pe lângă astea, o să vorbesc despre Kong, pentru că el e personajul principal, nu despre cei enumeraţi în trecere mai sus, pentru că aşa vor rămâne. Avem cel mai mare Kong pe ecran din 1954 dacă nu mă înşel. Foarte tare, mai ales că Marlow (John Reilly) spune că acesta e încă în creştere. Lucru care nu mă poate decât bucură, în virtutea oponentului sau din 2020: Godzilla! Îmi place că nu se lasă aşteptat ca inamicul din 2020 sau Kong-ul lui Peter Jackson, din 2005. Se putea şi mai mult screen time pentru el dar e ok şi aşa mai ales că dăţile în care apare, face o impresie.

Nu e cel mai deştept film (vezi perioadele în care din amurg se face zi sau când personajele urcă un munte în plină zi şi ajung sus în toiul nopţii) dar lăsând astfel de atenţii la o parte, dacă vrei efecte perfecte (cred că o să introduc partea asta în viitoarele filme cu mult CGI) şi acţiune captivantă, aruncă un ochi la Kong: Insula Craniilor! Eu am aruncat şi i-am dat un 8/10 pentru ceea ce e (la fel că John Wick 2) nu pentru defectele găsite.

Sursa foto: ew.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.