Duminica la Beraria H

A venit vara direct după iarnă, cum bine se obişnuieşte în ultimii ani. Deci şi pe mine, Cornelia, Alex şi Flori, cele 21 de grade de duminică, ne-au împins afară din casă şi într-un parc: Herăstrău. Pe noi şi alte mii de persoane. Mi se pare că tot Bucureştiul e în parcuri sau la grătare, cu primele semne de vreme bună. Am zis să încununăm ieşirea cu un popas la o terasă afară. Şi singura mişto şi mare a fost Berăria H. Dar surpriză pentru că era plin. Băi nene, deci plin ca mall-ul Afi, oricând sau ca bulevardul Iuliu Maniu, la fel, oricând...Ne-am mulţumit deci şi cu partea interioară ca să mâncăm şi bea ceva.

o poza cu scena berariei H

Am fost prima dată acum pe zi şi ne-a părut mişto ambianţa şi mărimea spaţiului. Deşi imensă (toată berăria e în locul pavilionul H; dacă eşti că mine, născut cu puţin înainte de Revoluţie, ai să ştii de acest pavilion pentru că aici erau multe standuri cu haine, rechizite şi multe altele, până să se facă mall-uri la orice pas) am constatat că şi aici, erau multe mese, enorm de multe şi destul de ocupate. Am fost duşi la o masă (de fapt un butoi imens) de 4 persoane şi a început, în sfârşit, recenzia pentru ei:

Mâncarea/băutura: mie mi-a plăcut în cele din urmă cam tot ce am gustat. Totuşi e o berărie şi nu un restaurant specializat pe ştiu eu ce preparate. Am incercat un chilli con carne decent chiar (după mine se putea mai mult chili şi chiar şi carne) cu un orez tare bun, nişte cartofi Berăreşti superbi, cu ceapă călită, bacon, parmezan şi stropiţi cu bere neagră cică. Şniţelul venit cu cartofii prăjiţi, a fost superb şi IMENS, dar cartofii mediocri cel mult. Că băutură am încercat o bere de-a lor radler şi a fost bună dar cam dulce pentru că berea H nu mai era, păcat.
Notă: 3/5

Ambianţa: eu mă declar foarte mulţumit şi de fapt impresionat de fostul Pavilion H. Straiele noi îi sad aşa bine şi arată că o berărie germană şi cu mese şi tot tacâmul. E chiar mişto şi scenă şi sunetul şi pot spune că toaletele par să suporte o seară plină acolo.
Notă: 4/5

Servirea: auzisem numai lucruri rele la început despre asta, că orice comanzi, vine după multe minute sau ore, că sunt prea puţini ospătari, etc. Acu însă mie, servirea mi s-a părut ok şi parcă nu am stat pe cât credeam. Într-o seară de vineri/sâmbătă, mă gândesc că pentru băuturi şi mâncare, se va aştepta mai mult ca acum totuşi.
Notă: 3/5

lumea la terasa interioara Berariei H

oameni multi in beraria H

Deci pentru o bere după o plimbare în parc sau o seară la băută, eventual însoţită de un concert sau stand-up show, mie unul, îmi pare un loc mai mult decât potrivit.
Nota finală: 3.4/5

Niciun comentariu

Un produs Blogger.