Se mai termina o franciza (sper)

Un film de final pentru seria de zombie din Raccoon City? Da, vă rog! Am ajuns din nou, marţea la Plaza şi Movieplex, dar pentru filmul asta şi doar aşa nu mi-a părut rău că am dat bani la un asemenea film.

posterul filmului Resident Evil Capitolul final

A fost cam slab după mine şi nu mă refer la acting sau monştri noi mereu apăruţi şi nici la jump scare-urile care sunt prea dese, ci la editarea ORIBILĂ a scventelor de bătaie. Mai ales că fost 3D... nu mi-a venit să cred ce văd ochii mei, mai ales că pur şi simplu nu vedeam nimic. Din mica mea experinţă de editare video la Music Channel, ştiu că pentru a îi da un grad ridicat de dinamicitate unei secvenţe/faze/scene, trebuie să tăi la 1 secundă, maxim, maxim 2. Timp destul pentru ochiul uman să vadă ceva şi să distingă ce vede. Ei bine aici la luptele dintre Alice şi... oricine, pur şi simplu nu se înţelege nimic. La un moment dat eram: "eu renunţ să încerc să înţeleg ceva, scot ochelarii şi aştept să se termine faza că oricum ea nu moare, deci până îl omoară, mai durează". Repet: ORIBIL! 

Lăsând această prostie, pentru care editorul sau cine a permis o asemenea abominatie pe varianta finală ar trebui concediat sau interzis nişte ani buni, filmul e fix ce te aştepţi: Alice are super puteri, putem spune asta deja, bate tot în cale şi e în aceeaşi notă cu restul filmelor. Deja zombii sunt personaje secundare cel mult, pentru că după primele două filme, parcă asistăm la războiul Alice - Umbrella Corp. şi acei zombie sunt şi ei pe acolo, prinşi între cele două tabere. 

Finalul şi twist-ul filmului, îmi pare că mai salvează din onoare, dacă se poate, dar îi da o cinste aşa, de care să zicem că ar merita să aibă parte. Aşa că de la 5-ul pe care-l doream pentru editarea de care m-am deranjat maxim, a urcat la 5,5, dar totuşi, m-am hotărât să-i rotunjesc la 5/10 pentru că mai mult m-a deranjat idioţenia aia, decât mi-a plăcut acel final. Neext!

Sursa foto: goldposter.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.