Capitolul 2 din John Wick e mai bun!

Marţea continui seria de vizionari de la Movieplex Plaza România cu John Wick şi mă şi felicit pentru această alegere.

Poster al filmului John Wick 2

De la Matrix încoa, parcă nu a mai fost un rol în care chiar să-l văd regăsindu-se aşa bine pe Keanu Reevs. Dar bine că a apărut Johnathan. Un rol ce-i vine mănuşă tot pentru simplititatea aparenţă, dialogul minimalist sau profunzimea de fapt ascunsă. John Wick e un personaj exagerat într-o lume plină cu filme exagerate şi împuşcături nenumărate fără motiv de cele mai multe ori.

Dialogurile sunt foarte interesante, personajele toate, deci absolut toate, au o carismă aparte, chiar şi cele negative sunt aparte, iar coregrafia... ohoo, coregrafia luptelor este superbă, ceva cum nu mai vezi în ziua de azi. Aici se vede că regizor este un fost cascador şi anume dublură lui Keanu din trilogia Matrix.

Lumea lui John Wick este lărgită şi vedem cum funcţionează această cu detalii asupra regulilor de la hotelul Continental, serviciilor acestuia şi ce se întâmplă şi cum/când se primesc contractele asasinilor. Mai avem şi alte detalii ale acestei lumi despre cum a reuşit John de fapt să o părăsească şi acum ponoasele trase pentru acea alegere. Mai avem şi o reîntâlnire Neo - Morpheus, Lawrence Fishburn apărând şi el în film, în formă unui şef de cartel de asasini din New York. Nişte texte mişto găsite de mine în scurta discuţie a acestora cu mici referinţe parcă la Matrix dar poate sunt doar eu fan al celor două personaje (din Matrix).

În concluzie, pe final mitologia acestei lumi se măreşte, întreagă societate secretă a asasinilor e luxurioasă, irezistibilă pentru noi cei de rând, dar şi letală. Aceşti hitmen pândesc la orice colţ de stradă şi nu ştii cine e un potenţial pericol. John Wick îmi pare următorul caracter iconic pentru Reevs, după Neo şi acesta îl joacă la fel de bine că pe Ales. Un sequel cum trebuie să fie toate şi ce să mai, aşteptăm capitolul 3 sperând că notă 8/10 a acestei părţi secunde să rămână cel puţin la fel.

Sursa foto: wp.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.