Insulele Hydra, Poros si Aegina (2/4)

Treziţi la 6:30, am ajuns la micul dejun pe la 7 fără ceva. Am luat mic dejun cam simplu cu un suc foarte diluat (cel mai prost vreodata la un hotel incercat), omlete şi unt fără sare. Dar decent.

Drumul către port a fost rapid. Ne-am suit pe imensitatea de vas către Hydra, Poros şi Aegina. Vreo 20 de minute am mişunat toţi că potârnichile pe puntea de sus. Asta pentru poze şi filmuleţe. Când vântul şi frigul mai ales, ne-au biruit, am plecat la adăpost unde căldură ne-a ajutat să ne revenim rapid. Preţurile la băuturi mi s-au părut extrem de mari: 0,5 euro apă la 0,5l, 5 euro un shot de jaeger şi 7 euro un cuba libre. Până la 11:30 am mers pe vas, deci toţi eram foarte şi spun foaaaarte dornici să ajungem pe pământ ţinând cont că drumul a fost de 3 ore şi jumate până la prima insula Hydra.


O insula foarte frumoasă cu o sumedenie de străzi înguste, pietruite şi case vopsite în alb. Pisicile însă, au fost primele care ne-au întâmpinat la port, după cum poţi vedea. Având o ora la dispoziţie, ne-am plimbat pe aleile întortocheate şi a fost superb. La soare era foarte plăcut, lucru care m-a făcut să cred că venind în luna mai pe aici, ai prinde o vreme minunată şi oameni nu aşa mulţi ca în iulie-august. Dar mie, sincer, nu-mi venea să mă opresc din făcut poze. Peisaje superbe la tot pasul, îmi luau minţile şi bateria telefonului. Totul era super şi nu pot decât spera să mai ajung în vacanţă pe aici la soare.





Ne întoarcem pe vas şi pornim către Poros. Imediat vine şi prânzul. Un bufet destul de gustos cu salate, sarmale, pui, porc, peste şi garnituri pe alese. Imediat ce terminăm masă, începe partea cea mai nasoală a zilei. Valurile şi legănarea aferentă a vasului. Urmează transpiraţii, stări de greaţă şi câte şi mai câte. Parcă nu mai ajungeam în port şi ora aia blestemată între Hydra şi Poros, părea a se întinde la nesfârşit.




Dar se face şi 13:45 şi ajungem în a 2 a insula, având doar 45 de minute pentru a o descoperi. Multe maşini, faţă de cele 0 din Hydra, magazinele îşi închideau porţile pentru că urma o siesta de 1 ora jumate a tuturor, iar noi am urcat pe un deal şi am făcut nişte poze. Frumos şi aici dar parcă nu aşa intim şi îngust chiar, ca la prima insula. Am căutat o farmacie şi eu, dar în zadar. Tocmai ce închisese pentru un mic pui de somn.

Vine şi 14:30 şi noi urcăm pe vas. Eu mă rog să nu mai prindem valuri aşa mari. Merg sus de tot, unde vasul se leagănă mai puţin şi îmi zic că prefer să mă ia durerea de cap decât răul de mare (mai rău). Mai ales că avem cam 2 ore de mare până la Aegina.




Ajunşi aici, în ultima insula, am cutreierat străzile înguste, am găsit nişte pisici care erau aciuate pe lângă o piaţă de peste şi ne-am oprit la o cafenea pentru ceva rapid până am plecat. Nimic notabil decât iarăşi străzile înguste şi pavate. Foarte frumos şi pe aici. Dar dacă ar fi să fac un clasament al insulelor vizitate azi, acela ar fi cu Hydra pe primul loc detaşat, Aegina pe doi şi Poros codaşă clar. Mai departe rămâne să mâncăm de seară şi să vedem dacă mâncarea de azi e mai bună decât cea de aseară. Ar fi foarte uşor acest lucru. Zorba's Restaurant, pe numele sau, ne-a primit în această seară cu o mâncare găsită în adâncurile apelor albastre greceşti. Nu a lipsit pastă de măsline şi salată de vinete ca aperitiv, inelele de calamar şi hamsiile, iar cireaşa de pe tort a constat într-o doradă la cuptor superbă dar cam târzie pentru noi ăştia care mâncasem de toate şi mult. Deşertul a constat în nişte felii de măr, portocală şi kiwi. Mdaaaaaa.... aşa m-am gândit şi eu.

Per total a fost o zi super, în care am descoperit nişte insule mişto, dar mai ales că aş vrea să am nişte zile de vacanţă petrecute în Hydra. Am mai aflat că nu-mi place să stau o zi pe mare. Şi altceva important: că îmi place dorada. Day 2 over.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.