Contabilul autist, o idee interesanta

În ziua de Crăciun, după sarmale, piftie, salate cu de toate şi toate cărnurile de animale din curţile româneşti, am zis că intră un film bun. Pe lângă nişte vin, rom şi alte 'aperitive', era cazul să văd şi Contabilul. Alături de nişte prieteni, ce poate fi mai potrivit ?

posterul filmului Contabilul

Începe foarte americăneşte, arătându-ne ceva clar cum un băiat, aparent autist, are un dar pe care părinţii săi nu-l văd, ci doar noi, privitorii. Cu acest dar, eroul ajunge să fie un mare şi bun om cu numerele şi anume un contabil desăvârşit. Mai ales că devine contabil pentru orice mare terorist sau om în afară legii de pe pământ. Îmi place ideea asta, dar ce nu-mi place sau ce se putea face mai bine, era cum oamenii legii ajung în cele din urmă să-l caute. Clar că fiind atât de bun şi numai în preajma atâtor periculoşi, ajungi în atenţia vreunui organ de stat. Dar totuşi, nu mi s-a părut foarte credibil, acest drum către Christian (interpretat super bine de Ben). Uneori pare chiar şi grăbit acest drum. Mai ales că după atâţia ani, nu-l ştie nimeni, nu îl găseşte nimeni, dar un agent analist, îi da de urmă în câteva luni. 

Realizarea e mişto, e filmat frumos, dialogul în mare este bun zic eu. Secvenţele de acţiune, sunt şi ele foarte profi zic eu. Îmi place şi cum e portretizat Christian ca un lup singuratic, de unde şi numele său de familie, Wolff. Cred că nu mi s-a părut doar mie. 

Subiectul, după mine, putea fi unul mai complex, nu doar unul în care descoperă nişte nereguli la o firma care-l angajează şi în tot acest timp, este căutat şi aproape găsit de agenţii guvernamentali. Mai sunt strecurate şi nişte amintiri pe ici pe colo, care îmi par că intră destul de bine, să-ţi facă o idee mai bună despre personaj, să-l arate şi construiască mai bine pentru privitori. În aceste amintiri, ne este arătată şi drama personală prin care a trecut, alături de fratele şi tatăl sau cât a crescut. 

La final, este un film bun, nici wow dar nici slab (vorba unuia din ceilalţi privitori), care îşi atinge majoritatea ţintelor. De la mine are un 7/10 şi nu 8/10 pentru acele scăpări menţionate şi chiar dezvoltarea precară a unor personaje care eu cred că ar fi putut contribui mai bine la povestea per total. 

Sursa foto: assignmentx.com


Niciun comentariu

Un produs Blogger.