Rogue One - povestea Star Wars de care nu toţi aveam nevoie

Ca să fie clar: Rogue One ăsta, nu este Star Wars 8, nu are legătură cu Force Awakens, acţiunea nu are legătură cu mai nici un personaj principal şi consacrat. Decât cu Darth Vader, dar totuşi, asta e în trailer. Dacă nu ai stat într-o peştera, ştii că ăla apare în film. 
Mic offtopic: Vazut tot in Plaza, tot la Movieplex, cu noii ochelari 3D, nu mai ai dureri de nas dupa cele 2 ore. GG guys :)

posterul filmului Rogue One

Acţiunea se petrece mai exact între Episodul 3 şi 4. Episodul 4, care este A New Hope. Cel din 1977, care începe cu Leia primind planurile Death Star şi a hibei acesteia pentru a putea fi distrusă. Ei bine, asta e povestea acelor planuri şi cum au ajuns ele până la Leia. Deci e un Star Wars 3.7 aşa, cum au spus-o şi actorii filmului, într-un interviu. Dacă tot clasificăm.

Avem cam 95% personaje noi şi asta se vede în prima jumătate a filmului care, mie unul, mi s-a părut cam lentă şi plictisitoare pentru că s-a ocupat cu introducerea acestora. Personaje noi, planete noi şi vechi care pentru omul obisnuit ce vine să vadă ceva lupte cu săbii, Jedi şi alte clasice din astea, sunt cam neinteresante. Poate pentru fanii aia disperaţi, anumite nume le aduc bucurii. Mai ales cel al lui Saw Guerrera. Dar cum eu sunt cumva între prima şi a doua categorie, nu am fost uimit de aceste nume. Deci o mişcare despre care erau conştienţi cei ce au făcut filmul. Şi cum să contracarezi introducerea asta plicticoasă a multor noi personaje în prima ora? Faci o a doua jumătate a filmului foarte bună.

Acţiunea de aici încolo, este foarte bună, personajele ajung în situaţii din ce în ce mai încordate şi cele două lupte (una în spaţiu şi una pe o planetă) sunt detaliate superb. Acţiunea atât la sol cât şi în aer este chiar de nivel Star Wars. Dacă îţi plac luptele între X/Y Wings şi Tie Fighters, aici vei fi pe deplin mulţumit. Pe lângă toate astea o să fie şi o surpriză superbă cu Darth. Chiar trebe văzută! În rest, finalul e cel pe care-l ştii. Planurile ajung pe mâna cui trebuie şi pe care îl/o vei vedea pe final.

Un film bun, de legatura între Episodul 3 şi 4, din care sper că cei ce se ocupă de frâiele francizei Star Wars vor avea ce învaţa. Merită un 7/10 până atunci de la mine şi rămâne doar aproximativ un an de aşteptat pentru episodul 8.


La ora scrierii articolului, am aflat că Carrie Fisher, interpreta prinţesei Leia, este în spital, după ce a suferit aparent un atac de cord. Sper să putem să o vedem în episodul 8 în continuare şi Forţă să fie cu ea!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.