Deziluzia cu Polonia, traita la stadion

Eram super entuziasmat de meciul asta. Poate si pentru ca ma asteptam sa vad alta desfasurare de forte pe teren. Dar ca de obicei, baietii nostri nu ezista sa ne surprinda si gasesc mereu moduri noi de a o face mai ales in sensuri negative.

meci Romania - Polonia, vedere de la Tribuna 1

Am pus mana pe doua bilete + parcare, datorita unui prieten (mersi si aici, Aline) si cum eram curios sa vad nationala lui Daum pe viu, am intins-o catre stadion. Avand parcare, am zis ca totusi sa ne folosim de ea. Pe tichetul de parcare, scria ca accesul in sectorul C, se face din bd. Basarabia, fix pe unde era toata gloata. Ajungem in fata, ne opreste un agent (nu stiu cum sa-i zic, mai ales ca din pacate, nu i-am luat numele, o sa vezi de ce) si ne incepe discutia: 

- Intoarceti masina!
- Am si eu acces la parcare, sectorul C. Pe unde pot sa intru ? (aratandu-i tichetul de acces auto)
- Accesul auto pe aici este oprit. Intoarceti masina!
- Bine, dar eu atunci pe unde intru ?
-Intoarceti masina! 
-Am inteles asta, dar am parcare, eu cum ajung la sectorul C?
-Intoarceti masina!
-Bine frate, o intorc, dar zi-mi pe unde intru si eu la parcare!!
-Intoarceti masina!
-......

Intorc masina, ca omul era politist si mai mult de atat, aparentu nu puteam scoate de la el. Trag in dreptul undei dube de politie sa intreb totusi. 

-Nu va suparati, as vrea sa stiu si eu pe unde pot intra daca am parcare la sectorul C? (aratandu-le tichetul de parcare) 
-Pai v-a zis colegul mai devreme. (semn ca oamenii au urmarit faza).
-Nu prea mi-a zis, ca doar a repetat de 20 de ori sa intorc masina si nu m-a lamurit. Eu am loc de parcare, pe unde intru, daca aici nu se poate? 
-Aaa, pai nu stiu, incercati si dvs. prin Maior Coravu.

Fiind deja 21:10 si in fata stadionului, in masina, fara parcare, am intrat la niste baieti parcagii, am lasat-o pe la o cladire a vreunui institut sau spital si aia a fost. Prostia asta a costat 15lei. Daca plateam bani pe biletele alea si aveam parcare, cred ca as fi intrat la sectorul C cu tot cu prostul ala pe capota...idioti ce sunt majoritatea.

gloata de oameni nemancati de la VIP

Intram la stadion, la sectorul 143 unde eram, vedem marea 'sala de mese' unde toti se infruptau din mancarea pusa la dispozitie de catre catering. Toti cu platouri si carnuri, salate si pahare de vin, mai ceva ca la Apocalipsa. Parca vedeam scene din Ferma Animalelor lui Orwell. Unii bagau in ei cat puteau, altii se plimbau cu tavite cu prajituri dupa ei, nu stiu de ce si cel mai trist, cata risipa vedeam in jur. Farfurii cu mancare abia inceputa, sticle de bere, apa si Cola pe mese, pe jos, prin bai, frigiderele pline cu sucuri si ape in jurul orei 21:15 cand am intrat, erau 20 de minute mai tarziu, goale pusca. 

Pana sa ne luam locurile in tribuna si la sectorul 143, ne mai intalnim pe drup cu nea Ando, Jean Vladoiu si Ilie Nastase. Pana la fluierul de start, toata lumea canta imnul, frumos n-am ce zice, il huiduie pe al polonezilor, rateu, dar obisnuinta la ai nostri, ce sa ceri. Galeriile incep sa se injure, mai ales Dinamo cu cei din Sud de la FCSB. 

Incepe meciul si analiza mea pentru tricolori: 

Tatarusanu: titular deja clar la nationala, incepe sa-si gaseasca ritmul si la echipa de club. A primit 3 goluri aseara, doar ca la al 2 lea, mi se pare ca putea sa fie mai concentrat si sa incerce mai mult. Dar omul e vesnic relaxat. Pana si la golul 3 din penalty, a plecat foarte resemnat in stanga si incomplet. Sper sa prinda si Panti ceva meciuri acum la Watford si poate vedem o schimbare cel putin la meciul cu Rusia. 

Benzar: a jucat acceptabil zic eu, fiind ajutat de Chiriches, care dubla foarte bine, atunci cand faza il prindea sus. A incercat sa combine cu Popa si Marin, dar nu a fost pus in situatii bune de centrare mai deloc. Parca mai vulnerabil totusi in aparare ca in alte meciuri. Are nevoie inca de timp sa creasca si meciuri cu echipe mai bune.

Chiriches: din pacate mi s-a parut cam cel mai bun tricolor, daca pot numi asa pe vreunul. A fost mai sigur, se vede ca e in crestere si a avut, cat a fost cazul, interventii sigure si curate. Era sa dea si gol cand a barbierit mingea trimisa de Stanciu in careu.

Grigore: cel mai slab om din echipa. Am vazut ca e foarte rudimentar, nu face altceva decat sa respinga mingii, fara directie. Nu are noima, nu ridica capul pentru o pasa, nu are nici viteza nici plasament bun. Lewa l-a intrecut in orice duel 1v1, ba chiar am vazut cum in cateva faze, desi omul e capitanul, era indrumat de Chiriches unde sa stea in teren. Mi se pare jenant. Trebuie sa gasim un central in locul sau. E timpul pentru Tiru, Gaman sau altii, ca de Moti si Grigore ne-am convins. 

Tosca: a jucat pe stanga desi la Steaua joaca in centru. La origine lateral, acest jolly joker, s-a aparat bine si chiar ajutat de Hoban sau Chipciu cand era cazul in aparare. A avut de munca, mai ales ca pe partea sa sunt fratii de la Borusia, Piszczek si Blaszczykowski. Se poate si mai bine. Nu aveam nici o garantie ca Latovlevici ar fi facut mai multe.

Hoban: urmatorul cel mai slab jucator de pe teren. Static si lent. Toti erau prea rapizi pentru el, ca dovada ca parea foarte obosit dinainte de fluierul primelor 45 de minute. Schimbat pe merit la pauza.

Ad. Popa: alta dezamagire, dar na. Pacat ca nu aveam mai multe schimbari posibile. Invizibil in prima repriza. Cand primea mingea, incerca sa faca numai ce stie: sa dea mingea in fata si sa fuga pe langa adversar. In Liga 1 merge, dar in afara, unii au chiar viteza ca tine si mai ales inteligenta in joc. Super slab.

Marin: S-a zbatut mult dar cu putine realizari. Mi s-a parut si ca nu i-a convenit ca pe aparare, trebuia sa vina sa-l ajute pe Hoban. Nu e genul si nu se pricepea, parand ca alearga in gol. A gresit cateva mingii la care adversarii au scapat periculos, dar e tanar si ii trebuie credit in continuare. A mai avut si un sut de la distanta bun. 

Stanciu: iarasi asteptari, iarasi dezamagiri. Dar lumea nu vede ca la nationala, cutez sa spun ca nu are parte de calitatea jucatorilor si paselor de la Anderlecht. A incercat ceva cu Chipciu in unele ocazii si chiar Andone, dar mai ales cu ultimul parca nu s-a inteles deloc. 

Chipciu: iarasi alt jucator care la club joaca bine si la noi nu. Alta partitura aici si alta calitate a jucatorilor. Nu merge cu 4-5 atingeri in meciuri mari, nu merge cu mingea data pe langa adversar sau printre picioare. Mereu blocat la orice intentie ofensiva.

Stancu: a inceput ca varf si a terminat undeva in spatele varfurilor Andone si Keseru. Nu e varf de meserie dar mie mi se pare foarte util inca. A avut o faza la inceput cand a pivotat foarte bine, protejand mingea si a scos 2 adversari prin acest lucru. Trebuie totusi sa i se gaseasca o pozitie mai benefica echipei zic. Cea de varf nu e pentru el. In spatele acestuia nu are loc pentru ca trebuie jucat Stanciu. 


Schimbarile: 

Prepelita: a fost introdus la pauza in locul lui Hoban, a jucat mai bine, desori coborand in linia defensiva pentru ca probabil Grigore nu facea fata. Pare o solutie mai buna momentan decat Hoban, chiar daca a avut un Euro foarte slab. 

Andone: a intrat si el la pauza, bataios ca de obicei si atacantul de care avem nevoie in lipsa lui Alibec. Are ocazia, suteaza. E varf si se vede. Cum este pus in situatie buna, incearca sa profite, mereu fiind acolo si zbatandu-se. 

Keseru: intrat in ultimele 10-12 minute, nu a avut ce face, dar iarasi s-a vazut ca e om de sut si atat. Pasele se duceau la adversari, gresea mingii si strica faze. Se vede ca joaca cu brazilieni in echipa si de asta marcheaza atat in ultima vreme. 

jucatorii romani, dupa meci

Am avea nevoie de alti jucatori acum, mai ales dupa analiza acestui meci. Cred ca in urma lui, se va renunta si la cei doi jucatori trecuti de 32 ani, pe numele Grigore si Hoban, in detrimentul oricarui alt jucator. Mi-a placut ca desi am pierdut, unii spectatori au gasit taria sa aplaude la final, semn dupa mine ca s-a vazut indarjirea jucatorilor si ca atat am putut. Nu suntem campioni mondiali sau europeni si trebuie sa vedem asta. Avem o echipa tanara care se construieste dupa un turneu european in care am pierdut cu Albania si am facut egal cu Elvetia. Sa lasam lumea in pace si sa mergem la meci cei care dorim sa incurajam.

Sursa foto: digisport

Niciun comentariu

Un produs Blogger.