Un film Criminal

Am fost iarasi surprins de Digi Film cand au dat filmul asta pe care doream sa il vad de cand a aparut dar nu l-am prins in cinema. Ma tot miram cum un film cu Ryan Reynolds, Gal Gadot, Tomy Lee Jones, Gary Oldman, Kevin Costner dar si cei din linia a doua cu Jordo Molla, Michael Pitt, Amaury Nolasco si Alice Eve poate fi asa slab. Dar na, s-a putut.

poster film Criminal cu Kevin Costner si Gary Oldman

Mi-a placut totusi inceputul in care Reynolds apare 10-15 minute maxim (nu e spoiler pentru ca scrie la orice plot, ce se intampla in start) si statutul lui Costner care este un criminal, sau mai degraba un psihopat fara sentimente care omoara si loveste lume asa cum crede de cuviinta. Restul actorilor mentionati mai sus parca sunt in scena doar sa fie si sa-i recunosti, spunandu-ti: "pe astia i-am mai vazut in alte filme" sau "asta e ala din filmul ala".

Deci memoriile (vitale in film) ale unui agent CIA sunt transmise in mintea unui criminal periculos, singurul compatibil cu acest proces (1 caz la 10 milioane) si un anarhist este pe urmele acestor amintiri (care pot dezvalui unde este un hacker care are codurile pentru a lansa orice racheta din arsenalul SUA). Criminalul periculos este supus la operatie, care initial pare un esec, trimis inapoi in State la inchisoare dar evadeaza pe drum. O face cu gandul de a se folosi de informatiile noi din capul sau pentru a gasi geanta ascunsa de agentul CIA si in care, pe langa detaliile despre locul in care se afla hackerul (Olandezul pe al sau nickname), mai sunt si 10 milioane de $, bani pentru Olandez, in urma tranzactiei intre acesta si guvernul american. Puscariasul tot puscarias si hot, ce sa-i faci. Cum filmul incepe bine, fiecare cu a sa agenda la activ, vorba celor de la 3 Sud Est, amintirile il napadesc si il chinuiesc pe acest criminal de Costner, foarte violent de altfel si omul ajunge prin casa fostului proprietar al noilor sale memorii si ce sa vezi... cu timpul, chiar leaga o relatie, nu stiu cum sa-i zic, de amicitie, sau poate imi zici tu, cu recenta vaduva si fata acesteia.

Se tot alearga toate aceste grupuri prin toata Londra si care mai de care mai violent, dar nimeni pe aproape de Costner. Si ca tranzitia sa fie completa, marele criminal, lasa totul la o parte, si bani si securitate mondiala pentru ceva ce la inceputul filmului parea imposibil. Dar na, eu inteleg ca trebuie sa vedem eroi si mai nou, anti-eroii sunt la moda, dar sa o facem totusi credibil sau aproximativ.

Inceputul neasteptat, continuarea interesanta, sfarsitul dezamagitor. Preferam sa fie invers. Dar nu le putem avea pe toate, asa ca un 6/10 e mai mult decat arhisuficient. O pleiada de nume mari, nu asigura mereu si o calitate buna a filmului. 


Sursa foto: redcarpetrefs.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.