Finding Dory - ceva simpatic

Ratat in cinema dar prins in sfarsit acum. A fost dragut si interesant cum sunt toate filmele Pixar de altfel dar parca i-a lipsit ceva.

poster Cautand-o pe Dory

Inceputul imi pare cam grabit sa zic asa, fortat si mie imi pare ca sare niste pasi, greseala care in animatiile vechi Pixar, nu exista. Eu mai astept, dar tind sa o pun pe baza cumpararii de catre Disney. Mai astept si alte animatii Pixar pentru a-mi intari teoria. Revenind la Fonding Dory, dupa inceputul grabit avem si niste secvente emotionante si fix bune pentru copii si adulti deopotriva. Imi place cum leaga filmul de Finding Nemo in cateva faze dar pentru cei ce nu l-au vazut e foarte de sine statator.

Actiunea asta dupa introducerea la pas, este parca expusa mai fluent si pe intelesul tuturor. Ma gandesc ca trebuie sa faca asta pentru ca publicul target sunt copiii mici si nu adultii neaparat. Cred. Avem deci personajele descrise frumos si cu detaliul de care au nevoie. Mereu pare ca totul e pe fagasul cel bun dar apare ceva care fura personajele noastre de pe drumul cel bun al biruintei. Imi place aceasta reteta in toate filmele de animatie, dar parca aici si acest lucru e o idee, exagerat.

Nu gasesc modalitatea concisa de a spune asta dar filmul si constructia dau deseori, de-a lungul sau, impresia ca ba se precipita cu povestea, ba se pierd in piedicile puse acesteia sau chiar stagneaza uneori cu plot-ul. 

La final, filmul este foarte amuzant, plin de aventuri pentru cei mici si povete pentru cei mari, cum de altfel, ne si obisnuieste Pixar-ul mereu, doar ca aici din ce vad eu, parca au parut iesiti din mana sau fara multe idei. 

Se zice ca partile secunde, nu se ridica la nivelul originalului iar, la fel cum arata si notele filmelor pe IMDb, acest film exemplifica perfect acest cliseu. Este foarte bun luat separat, dar cand il compari cu originalul, isi pierde foarte mult din stralucire. De la mine ia un 7/10 desi un anumit youtuber care imi place, pe numele sau, Philip DeFranco, a spus ca acest sequel, este cel putin la fel de bun ca prima parte. De unde probabil si asteptarile mele ridicate fata de film. De parca faptul ca e de la Pixar, nu era suficient....

Sursa foto: zcache.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.