Warcraft : Inceputul (unei aventuri misto)

Nu am jucat nici un joc din serie si nu eram prea in tema cu personajele si ce fac ele. Am jucat in schimb, Hearthstone, o turn based card game, cu eroii din Warcraft si de acolo au venit toate cunostintele mele legate de acest univers. Cred ca e prima data cand am vazut un film apartinand unei lumi asa mari, de care eu sa nu stiu foarte multe detalii. Pot spune ca asta, pentru mine, a facut filmul mai agreabil si nu mi-a creat nici o asteptare cum a fost cu Batman v Superman, Avengers sau Daredevil, samd.

anduin lothar si durotan pe poster

Asadar auzisem de Medivh si Anduin, stiam cateva clase din jocul mentionat mai sus, dar cam atat.
Imi place perspectiva in care ne pune pe noi privitorii si povestea spusa. 

Filmul incepe cu ideea ca orcii, in cautarea unei noi lumi sunt condusi de un vrajitor malefic, Gul'dan, care ii transporta prin intermediul unui portal in alta lume si anume cea a oamenilor. Aici rege e Llane Wrynn ajutat de fratele sotiei sale si principalul personaj, Anduin Lothar. Mi-a placut foarte mult personajul asta din urma. Se vede ca Travis Fimmel are experienta unui personaj similar in Vikings si a facut un rol bun, facandu-ma sa tin cu el (ca sa zic asa) in orice faza aparea. 

Deci, astia vin pe pamant, doar ca unul din orci, Durotan, e mai destept putin si incearca sa formeze, dupa niste imprejurari fortuite, o alianta cu oamenii, pentru a-l inlatura pe Gul'dan de la putere si a nu mai distruge orice lume ajung sa colonizeze. Pentru asta mai e si nevoie de ajutorul unui vrajitor, pentru ca ce lume magica e asta fara vrajitori ?! Pana sa fie corupt de aceeasi vraja rea ca si Gul'dan, Medivh (caci asta e numele vrajitorului care si apara taramul oamenilor de potentialii inamici si invadatori) ii ajuta in cateva ocazii pe ai nostri principali eroi. 

Si batalia finala a fost placuta, mai ales ca mor niste personaje la care nu te astepti dar cu sens si nu aiurea in tramvai. Eu unul astept cu placere urmatorul Warcraft pentru ca sigur va/vor mai fi.

Asadar, pentru mine, care nu stiam multe despre acest univers, pot sa zic ca filmul a fost unul de calitate, cu efectr speciale pe masura si bine realizate, deci un 7/10 e meritat.

Sursa foto : forbes.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.