Dimineata mea de vineri la Policlinica Vitan

Am avut nenorocul sa ma lovesc la fotbal intr-o joi si a trebuit sa merg la un consult in urmatoarea dimineata. Fiind o durere in glezna destul de mare, care m-a si impiedicat sa merg la munca sau sa merg de fapt oriunde pe distante mai mari de 10-20m, a trebuit sa merg la medicul de familie pentru a lua trimitere, in caz ca va fi nevoie de medical.

poza din strada a policlinicii vitan

Trimiterea s-a luat usor si rapid pentru ca ma cunosc cu asistenta sefa si nu a fost problema. Fiind trimis la Policlinica Vitan, una la care cica sunt doi doctori buni, au inceput problemele. Care are programare si la cat, care nu are, a primit un bon de ordine (eu am primit 4) ca dupa cacaturile astea sa inceapa o serie de parlamentari romanesti specifice asteptarilor la astfel de usi.

Am zis ca nu e problema avand doar bon de ordine pentru ca mergea repede toata treaba. Dar tot apareau oameni care aveau programari si intrau peste mine pentru ca uneori aveau prioritate alteori intrau cei cu bon de ordine.(nu am cautat vreo logica pentru ca nu ai ce gasi in astea) Se cam aplica legea junglei cu care tipa mai tare, castiga. Eu am stat calm pentru ca nefiind batran si agitat ca cei din jur, nu ma grabeam totusi asadar nici nu am intrat foarte repede. Pentru o asteptare la o clinica de stat, 50 de minute nu par foarte multe dar pentru unii poate sunt. Avand baterie la telefon, am sarit usor peste cele peste 3 sferturi de ora.

Ajuns la consultatie, primesc doar palpare a calcaiului buclucas urmata de : 
"comprese reci, stai in pat, mergi mai putin si ia niste Flamexin si vii luni sa mai vedem cum iti e".
Ma jur ca asta a fost tot!
Mi-am facut si la Medlife programare a doua zi pentru a merge si la cineva mai atent, interesat de ce am in mai mult de 5 minute sau 160 de cuvinte.

Asta e sistemul si asta e statul, tre sa ajungi si prin asa ceva doar pentru un banal concediu medical necesar la locul de munca pentru ca daca iti iei zile de concediu, nu-ti mai ajung dupa cand chiar vrei si tu concediu de relaxare sau altele necesare. Iar fara plata nu ti se da pana cand nu-ti epuizezi zilele de cone diu, pe care nu le epuizezi din cauza celor mentionate mai sus. Si sunt sigur ca sunt multi asa cu frica mea dar merge si asa ca deh, corporatiile straine adopta modelul romanesc imediat.

Exista oare careva cu un loc de munca la care daca vrea fara plata nu i se impun astfel de prostii ? Sau daca vrea concediu de odihna sa i se dea cat are nevoie fara frica ?

Sursa foto : gandul.info

Niciun comentariu

Un produs Blogger.