Cum incalca Primaria capitalei legea mereu

Ce pretentii sa avem de la Primarul General sau Consiliul General al Primariei daca acestia incalca legea lunar ? Cum ? Pai foarte simplu si in beneficiul lor si fara vreo jena.

Conform Legii 215/2001 , Art. 39 , alineatul 3 : Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înainte şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu notificarea convocării, sunt puse la dispoziţie consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi.

intrunire a consiliului local al primariei capitalei

Deci toti consilierii trebuie sa fie anuntati cu CEL PUTIN 5 zile inainte, de data urmatoarei sedinte. Ei bine acest lucru nu numai ca nu se intampla cum dicteaza legea ci, PSD-ul caci, ei detin majoritatea covarsitoare in aceasta adunare, anunta toti ceilalti membri cat mai din scurt, chiar si cu 1, 2 sau 3 zile inainte, de data urmatoarei sedinte. Cum majoritatea nu sunt sprijiniti de partid ca PSD-ul, nu isi permit deci, masini luxoase si sa piarda timpul prin Primarie toata ziua, totul din remuneratia de la Primariei de 250 lei / luna, nu pot deci ajunge la aceste sedinte anuntate chiar si cu 48 de ore inainte, fiind la serviciile lor de zi cu zi.

Scopul, in caz ca nu iti dai seama, pentru aceste anunturi tarzi, e simplu : PSD-ul detine majoritatea in Consiliul General si daca sunt doar ei la intruniri, pot vota mult mai usor orice propuneri, legi, bugete si proiecte isi propun, fara sa mai fie 'nesimtitii' aia curiosi din USB sau cine ma stie ce partid care pune intrebari sau contesta in vreun fel cate o idee de-a lor...

Astia sunt alesii, asta e capitala noastra draga. Vor veni proiecte si tot felul de aranjamente care ne vor lua ochii, dar vor veni pe bani multi..pe banii nostri multi, vroiam sa zic ! Poate ne mai vine mintea la cap si peste 4 ani nu mai gresim atat, incat sa lasam pe altii sa voteze ceea ce noi suportam.

Sursa foto : bucurestifm.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.