Brigada sinucigasilor de la DC

Avertisment : acest review contine si SPOILERE !

L-am vazut deja si mi se pare ca, la fel ca restul filmelor din DCU, este cam grabit. Fonturi si culori, lumini si melodii aruncate pe ecran in speranta de a parea cool si de luat in seama, au aratat oarecum disperarea de a prinde din urma universul Marvel.



Incepem cu un cliseu mare si anume, anuntarea participantilor la film, dintr-un dosar aflat in posesia Amandei Waller. Ii vedem pe rand pe Deadshot( prins de Batman), Harley Quinn(prinsa de Batman si ea; mai ales ca trebuia sa-l vedem si pe Joker,nu), Killer Croc, Captain Boomerang (prins de Flash) si El Diablo(care s-a predat, pentru ca se simtea prost. Mda). Nu o pun si pe Enchantress pentru ca ea, e putin aparte.

Sunt adunati astia toti la o inchisoare, pentru ca asa o cere plot-ul ca fix dupa moartea lui Superman (deci, da, filmul se desfasoara dupa ce acesta a murit, pentru ca altfel nu avea nici o logica) sa fie gasiti si capturati toti acesti "metahumans" care doar printr-o injectie cu naniti, sa stea dupa foarte calmi si docili, in asteptarea de ordine.

Acestea vin de la Rick Flagg, iubitul cercetatoarei posedate de Enchantress care formeaza o legatura puternica de incredere si respect cu toti criminalii din brigada, tot cam pentru ca o cere plot-ul zic eu, dar si o scena/discutie dintr-un bar. Lasand astea la o parte, ca personaj, a fost cam printre cei mai placuti din film.

Fiind si capi de afis, Margot Robbie si Willy Smith, mi-au placut si in film si au dus scenele in spate in care su aparut (care sunt mai toate din film).

Joker-ul in schimb, fata de ce-am vazut in trailere si ce am auzit ca s-a intamplat pe platou, a fost cam dezamagitor in putinele scene in care a aparut, cu atat mai mult cu cat, fazele, discutiile, expresiile faciale, sunt cunoscute din trailere. Ca o idee pentru curiosi : daca Heath Ledger a fost de 9-10 pentru interpretarea sa din The Dark Knight, Jared Leto aici mi se pare de un 6. Revenind la Leto si studiourile DC, as zice ca iar au dat prea multe detalii despre personaje si film in speranta ca lumea va vedea ceva interesant si se va ingramadi in salile de cinema.
Scenele de lupta sunt ok facute in mare, mai ales o faza cu Deadshot in prim plan. Batalia finala in schimb, cam slabuta pentru tot ce a anuntat pana atunci, cand un zeu antic este omorat de explozibilul american atotputernic...

Per total, filmul are cateva scene dragute, bine puse la punct dar nu indeajuns incat sa-l salveze si sa-l faca sa fie vazut in vreun mod pozitiv. Tonul gritty cu cel comic se impaca si nu prea pe parcursul celor peste 2 ore si de aceea un 6/10 mi se pare destul pentru inca o incercare a DC esuata de a prinde cumva Marvel din urma.





Sursa foto : youtube.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.