Comedia numai buna pentru corporatisti

Vizionat mult mai târziu decât ar fi trebuit după nume, am vrut să văd cât din spiritul de corporatist mi se regăseşte în el.

posterul filmului petrecere la birou

Se pare că foarte mult, mai ales că şi premisa şi multe glume sunt, zic eu, înţelese mai bine din acest unghi al corporatistului. Nu zic că glumele tipic americane şi exagerate nu te fac să razi, dar parcă ăştia cu munci 9-18, le înţeleg o idee mai bine.

Avem nişte personaje decente, dar cam exagerate, normal, pentru că e vorba de America şi dacă nu fac totul la extrem, poate cred că nu mai vine lumea la cinema. Să le spună cineva că se poate şi cu umor subtil şi pot lua lecţii de la Monty Python sau Fantozzi. Revenind la prezent, aici mi-au plăcut Jason Bateman şi TJ Miller, ca de obicei, pentru că joacă ceva ce nu ocupă atât spaţiu în film, ca personajul lui Jennifer Aniston, de exemplu.

Pe scurt, filmul urmează reţeta: introducere, descrierea personajelor şi un pic de back story, motivaţia petrecerii, situaţiile exagerate şi fără de scăpare în care intră unele personaje, punctul culminant, rezolvarea acestor situaţii, cât şi happy ending-ul aferent. Notă 5/10 la mine şi mă bucur că n-am dat bani să-l văd în cinema.

Sursa foto: Bone-idle.ie

Niciun comentariu

Un produs Blogger.