Cei mai (prea) amuzanti Gardieni din Galaxie

Dornic de fel, să văd filmele care îmi plac, cât se poate de repede, am fost la IMAX la avanpremiera filmului Gardienii Galaxiei volumul 2. Mă gândeam că o să râd şi o să mă minunez de efectele superbe din film. Nu m-am înşelat, mai ales cu partea de ras.

volumul 2 din gardienii galaxiei la IMAX Cinema City

Având o moştenire destul de mare în spate, trebuie să fiu sincer şi să zic de la început că nu e la fel de bun ca primul. Asta e, până la urmă, majoritatea primelor părţi din filme, sunt cele mai bune (Terminator 2, Aliens şi Winter Soldier sunt excepţii, da; te provoc să mai găseşti câteva din astea şi să le scrii în comentarii aici!). Filmul începe cu un Kurt Russell foarte tânăr şi aspectul lui îmi pare super bine realizat, mult peste Rogue One şi Leia...serios, astia sunt din ce în ce mai buni cu întinerirea bazată pe CGI.

Deşi te aştepţi să vezi o poveste mai interesantă, Thanos, bătăi (de alt gen) şi ceva să adauge la MCU (Marvel Cinematic Universe), cam 80-90% din film se concentrează pe relaţia lui Star Lord cu Ego, tatăl sau (care apare şi în trailer, deci nu e spoiler deloc că afli asta aici,acum), care e jucat de Kurt Russell. Acesta face o treaba foarte bună şi pe alocuri chiar tinzi să le găseşti şi o asemănare. Cum Rocket a fost personajul care a ieşit în evidenţă în prima parte, acum, cel care a furat toate scenele, a fost nu Baby Groot, cum zic toţi, ci Yondu, care a excelat pe ecran şi despre care afli chestii mult mai mişto decât în prima parte. Dar să întru şi în descrierea mai în amănunt a filmului.

Acesta începe cam brusc aşa, cu nişte faze banalo-comice, apărute doar de dragul de a fi pe ecran, când trebuie şi faţă de cine trebuie, astfel încât acţiunea să poată merge mai departe. O rasă extraterestră apărută, care se vrea a-i pedepsi pe Gardieni pentru ceva ce au făcut (nu toţi din ei) şi oarecum antagonistă, este şi nu prea asta. După ceva timp, ajungi să-i iei în derâdere pe aceştia, cum iei în derâdere şi multe altele, dacă nu majoritatea filmului. Star Lord o arde foarte mult cu tatăl sau, Ego, de la care află multe lucruri, pe care nu le voi spune aici, pentru că sunt interesante şi mişto de experimentat la momentul oportun. După ce petrec destul timp ca tată-fiu şi se apropie, iar apar oamenii aia aurii cu navetele lor, încearcă iar să pară ameninţători pentru eroii principali dar eşuează lamentabil. Aş fi văzut ceva mai apropiat de Ego pe ecran, sau mai credibil per total, să fie pauza asta pentru o acţiune serioasă, dacă tot întrerup momentele liniştite prin aceste 'lupte'. Mi s-au părut cam pe lângă subiect şi dacă erau scoşi din scenariu, nu se supăra nimeni. Drax e cam inutil în film si, în afară de replicile comice, care sunt şi prea dese şi forţate uneori, nu-l vezi să facă ceva. Gamora e şi ea acolo, puţin mai prezenţa în film decât Drax, mai ales din cauza dinamicii cu Nebula şi a poveştii care trebe spusă dintre cele două. Deşi relaţia lor parcă se schimbă prea mult, prea repede totuşi...singurul lucru mişto în partea asta de film, e că afli de ce Thanos (deşi nu apare deloc în film) e aşa un nenorocit şi super villain, pentru că până acum nu ştiai, uitându-te strict la filmele Marvel, de ce el e aşa rău, decat că o spunea prietenu' tău obsedat de comics.

Mi se pare că această atenţie mărită asupra unui singur personaj, mai ales când ai atâtea personaje în film dar şi introduci altele noi, strică cumva flow-ul acţiunii şi filmului per total. S-or fi gândit că dacă oamenii au răspuns pozitiv la prima parte, acum vor răspunde pozitiv şi la mai multe personaje din partea a doua. La fel şi cu umorul. Le-au plăcut oamenilor poantele din prima parte? Hai să le dăm şi mai multe glume. Doamneeee, cât umor...cum să ai băi nene atâtea glume încât să mă plictiseşti?! Sincer mi-a părut că 50% din film, cel puţin, e plin de glume, în timp ce restul e plin de sentimentalisme. Cred că şi astea au prins bine la primul film, cu mama lui Peter Quill şi Groot spunând 'NOI suntem Groot'. Acum însă, au exagerat maxim şi cu asta, cum au făcut-o şi cu poantele prea prea dese şi forţate. Am înţeles că umorul e un Status Quo al celor 5, dar acum s-au întrecut pe ei şi parcă n-a fost loc şi de altceva. Mai ales că nu toate poantele au fost reuşite, zic eu.

La final, mi-a plăcut Ego şi cum a fost creat şi povestit el pentru public, Yondu la fel, a fost foarte tare, apariţia mişto a lui Sly Stalone, dar glumele care au prins pe alocuri, filmul părand puţin grăbit pe alocuri, au fost aspectele mai negative După 15-16 filme din MCU, 15 parcă totuşi, nu au cum să fie toate super bune şi nu vor fi toate super. Deci 7/10 de la mine si astept Spider Man dar şi Thor, care sper că sunt mult mai bune. 

Sursa foto: cbr.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.