Reactia lui PewDiePie dupa articolul celor de la Wall Street Journal

Felix Kjellberg (sau PewDiePie pentru cunoscuţi), care acum 6 ani începea să posteze clipuri în care se juca Amnesia, Minecraft şi diverse jocuri, în special de groază, pe Youtube, este în prezent cea mai mare personalitate de pe site-ul cumpărat între timp de Google (da, e vorba de Youtube, pentru cei care nu au fost pe Pământ, sau fără internet, în ultimii ani). Adunând peste 53 de milioane de subscriberi în aceşti ani, practic de 2,6 ori populaţia României de la ultimul recensământ din 2013, este cel mai profitabil şi vizibil creator de conţinut de pe platforma video. Dacă te pretezi a fi şi tu creator de conţinut pe site, nu ştiu cum s-o zic să pară cât mai evident, dar: NU ai voie şi NU ai cum să nu fi auzit de acesta! Fie şi prin stigmatul atribuit de 'tipul ăla care urlă când se joacă ceva horror'. Totuşi, în toţi aceşti ani a trecut de acest aspect şi a început uşor uşor să crească şi să creeze un conţinut mai bun şi că părere a subsemnatului, şi mult mai amuzant. Cine a văzut fie şi 3-4 clipuri ale sale (recente!) ştie ce fel de umor are şi ori îl iubeşte ori nu. E clar de la bun început că are un umor aproape de limite, împinge anumite subiecte la extrem (în sensul bun, vezi febra Pokemon sau cea din perioada alegerilor americane) şi nefiind cuminte şi uşa de biserica, dacă eşti în căutarea unui conţinut 'family friendly', trebuie să te uiţi în alte părţi.

reactie acida a lui PewDiePie pentru cei 3 autori ai Wall Street Journal despre articolul cum ar el ar fi fascist

Publicaţia Wall Street Journal s-a trezit însă, că luni, 13 Februarie 2017, să publice un articol însoţit şi de un clip montat (disponibil AICI) , în care căutând prin clipurile încărcate de suedezul Felix de-a lungul timpului, au găsit conţinut antisemit al acestuia. Cireaşa de pe tort pare să fie şi un clip recent de-al lui Pewds (mi-e lene să scriu PewDiePie mereu) în care acesta a plătit 2 inşi prin intermediul platformei Fiverr (în care plăteşti oameni începând cu 5$ pentru a face înregistrări audio, mici clipuri video cu ce-ţi doreşti,etc) să arate un mesaj care spunea 'moarte tuturor evreilor' (clipul se mai poate vedea AICI  pentru că cel original, uploadat de Pewds a fost şters, desigur) dar şi că privitorii să se aboneze la canalul lui Keemstar (alt youtuber cunoscut). Mai antisemit de atât nici că se putea. Sau oare ?

Problema celor de WSJ, este că, în căutare de senzaţional şi click-uri pe site, au scos totul din context şi au prezentat nişte scene doar cum îi ajută pe ei în relatarea ştirii dorite. Deotologie zero de la 'marii jurnalişti' ai Wall Street Journal, care până la urmă, de ce căcat acoperă o aşa ştire într-un ziar financiar ?! Marii idioţi care au pornit scandalul se numesc Rolfe Winkler, Jack Nicas şi Ben Fritz. Mda, a fost nevoie de 3 proşti că să scrii un articol demn de Libertatea/Click. Revenind la context, căci asta contează aici cel mai mult, prin acel clip (la care şi Felix s-a mirat când l-a văzut) el a dorit de fapt să arate cât de stupid e site-ul la unele aspecte şi cât de mult poţi întinde coarda, plătind 5$. O mişcare riscantă. Amuzantă pe de-o parte, cred eu în continuare, dar riscantă.

Şi aici vine problema şi mai mare. Anume că după publicarea acestui articol, cei de la WSJ au contactat Youtube şi studioul care se ocupă de PewDiePie, Maker (o subsidiară Disney), arătându-le marele 'conţinut antisemit' dar şi imagini presupuse naziste postate de Felix pe canalul sau, şi aceştia, nefiind la curent cu subiectul şi de teamă unui potenţial val public potrivnic, au renunţat la publicarea sezonului 2 din serialul Youtube despre Felix dar şi la asocierea Pewds-Disney...Ştirea că suedezul de 27 de ani a încetat colaborarea cu Studiorile Maker, i-a fost anulat un serial (la care lucrase zeci de zile şi el şi multe alte sute de persoane) dar mai ales că este antisemit şi multe canale Youtube sau pagini web ale mişcărilor extremiste albe l-au preaslăvit, au făcut în numai o zi, înconjurul lumii. Toată lumea a preluat masiv, gunoiul publicat de WSJ cum că Felix Kjellberg e antisemit, urăşte evreii sau mai ştiu eu ce, acesta devenind inamicul numărul 1 al multor oameni, chiar şi celebri (vez aici poză cu tweet-ul lui JK Rowling) din păcate.

JK Rowling tweet in necunostinta totala de cauza
  • Avem deci cei 3 idioţi de la apus, Rolfe, Jack şi Ben, care, cu bună ştiinţă, au creat un clip rău intenţionat, menit să întoarcă publicul împotriva lui Pewds, arătând cât de rău şi antisemit este acesta pe canalul sau de Youtube. Mai ales după ce au folosit orice clip care conţinea imagini cu Hitler, fie şi o mişcare din mâna dreapta a lui Felix, într-un clip, fiind interpretată că un salut nazist...
  • Nimeni (în afară de Ethan AICI) nu a vorbit de faptul că acel clip de pe Fiverr, a fost făcut că o glumă către Keemstar (un alt youtuber) şi nu avea nici o legătură cu antisemitismul
  • Toată lumea s-a ofensat din cale afară, pentru că aşa se pare e modă, că trebuie să te ofensezi pe un subiect ofensiv, deşi fix cei în cauza, evreii, prin vreo organizaţie/instituţie/persoană abilitată , nu s-au declarat deranjaţi în vreun moment. De ce te ofensezi tu că european catolic (de exemplu) pe ceva despre o altă etnie, dacă aceasta nu a făcut-o? Doar pentru că simţi că aşa trebuie sau e frumos/normal?! 
  • Wall Street Journal, în loc să scrie despre Wall Street şi...finanţe, scrie despre unul de pe Youtube şi ale sale glume, doar din dorinţa de viral şi de a aduna nişte vizite pe site?! Aşa disperaţi/penibili să fie ? Aşa greu merge afacerea ?!
  • Toată lumea preia ştirea asta proastă, scoasă din context, sare la gâtul lui PewDiePie cum că cel mai bogat youtuber e aşa fascist frateee, dar nimeni nu mai aminteşte de MILIOANELE de $ strânse pentru organizaţiile caritabile de-a lungul timpului.
  • După multe clipuri ale lui Felix, în care acesta se lua la trântă cu mainstream media, spunând că publicaţiile sunt politizate, nu dau ştiri conform realităţii, fix acest lucru se întâmplă.
  • Chiar şi cu o zi înainte că WSJ să publice acel articol, Pewds scrie pe blog, un articol prin care, lămureşte foarte clar situaţia creată până la momentul respectiv, aspect ignorat iarăşi de cei trei terminaţi, pe nume Rolfe, Jack şi Ben. 
  • Mass media, pare că îşi pierde din momentum şi încearcă să dea în personalităţile prezentului, totodată încercând să capitalizeze pe seama lor. 

Toate aceste motive de mai sus dar şi clipul de joi, 16 februarie al lui Felix, de găsit AICI mă fac să iau o poziţie, foarte clară, anti media şi scursurilor care iau bani din asta, prin asemenea metode de-a dreptul incalificabile. E clar că deja tinerii de la 16-18 ani încolo pun mai mult preţ pe informaţia din online şi o caută acolo, decât prin posturile de ştiri de la tv sau prin ziare cumpărate pentru că ştiu că multe ştiri sunt false, fabricate sau sunt subiective şi per total fără credibilitate. Mediul online, va conţine mereu informaţii obiective din orice domeniu, fără să fie atins aşa rău că presă scrisă sau vorbită la tv, de această boală incurabilă. Dacă nu-ţi place glumă, e una, dar reacţia asta nebună, cu oameni bucurându-se de ghinionul altuia, care este făcut fascist fără vreun motiv, e pură nebunie şi arată doar disperarea celui care se îneacă.

La final, mesajul meu pentru Wall Street Journal, domnii Rolfe Winkler, Jack Nicas şi Ben Fritz, toate site-urile care au preluat fără să aibă decenţa să verifice cumva informaţia, această ştire fabricată, este acelaşi ca cel de mai jos al lui Felix Kjellberg:


Niciun comentariu

Un produs Blogger.