La La Land, muzicalul anului

Cu atâta hype creat în jurul lui, alături de cele 14 nominalizări (cele mai multe istorie) la Oscar şi cele 7 Globuri de Aur (cele mai multe din istorie), am zis că trebuie văzut şi povestit cât mai repede.

posterul filmului La la Land

Nu sunt un fan al musicalurilor, singurul care mi s-a părut bun fiind Cântând în Ploaie, dar pot să zic că La La Land, are ceva aparte, ceva ce mai găseşti în musicalurile clasice şi în nici un caz în cele din prezent. Setup-ul scenelor care urmau să se umple de cântăreti şi dansatori, era foarte interesant, amintind cumva de filmele din epoca de aur, pline de muzică şi în care actorii începeau să danseze, cânte şi chiar să facă step, când nu te aşteptai. Mi s-a părut în unele scene de musical (vezi pirueta lui Gosling în jurul unu stâlp electric) şi un omagiu filmelor clasice şi mai ales celui despre care am zis că e singurul meu musical plăcut până acum.

Compoziţia este superbă, culorile şi cadrele luate sunt cum rar vezi într-un film în ziua de azi, cu atât mai puţin într-un musical. Aceste cadre amestecate numai alături de culori vii (vedem aici culorile de verde, galben şi albastru predominante în multe din ele) cresc impactul asupra anumitor scene, impact pe care regizorul nu se sfieşte să-l arate pe parcursul filmului., mai ales în scenele cu Mia (Emma Stone), făcându-mă să mă gândesc că povestea ei, este oarecum ceva mai importantă decât a lui Sebastian (Ryan Gosling).

Avem deci nişte cadre mişto, muzică la superlativ, ode aduse filmelor cu Gene Kelly şi Fred Astaire, chiar şi o chimie foarte bună între Gosling şi Stone (după Crazy, Stupid, Love şi Gangster Squad), dar oare avem şi voci? Ei bine, eu văd că nu prea. Oricât de bun e filmul pe orice alt capitol, ambii actori, mai ales Gosling, nu au o voce la nivelul filmului. E mişto, şi tind să cred că e făcut special, că au introdus o voce foarte bună că a lui John Legend în film pentru a balansa oarecum, acest aspect.

Eu rămân doar cu un 8/10 (şi nu 9)pentru el, datorită vocilor celor 2 interpreţi, uneori prea vizibil de slabe dar contrabalansate de finalul neaşteptat de realist, şi chiar altfel, dacă iei în considerare şi cealaltă varianta (pozitivă) alături de toate aspectele pozitive. Va fi clar un mare câştigător la Oscaruri pe partea de sunet şi muzică, cinematografie şi aş tinde să zic şi regie, dar nu şi actorie.


Sursa foto: The Mirror

Niciun comentariu

Un produs Blogger.